| Tania59 a întrebat:

Buna TPU.Sunt clasa a 8-a si nu stiu la ce profil sa merg dintre filologie si stiinte sociale.Care e cel mai bun profil?

Răspuns Câştigător
| MalinaAndreea a răspuns:

Eu zic sa mergi la filologie(sunt intr-a 11 a la literesmug), daca tot ai zis ca iti plac stiintele umane.La stiinte sociale mai ai treaba cu matematica si logica e cam grea si mie cel putin nu mi-a placut deloc.Latina nu e grea, primii 2 ani faci gramatica, iar intr-a 11 si a 12 diferite texte:inveti despre Cicero, Caesar, Catilina etc.Sa stii ca daca dai la un profil uman nu ai sa fii pe mai departe muritor de foame. Unii nu inteleg ca in lume trebuie sa fie si exista diversitate.Ai de unde sa alegi, slava Domnului:Advertising, Relatii internationale, Limbi straine, jurnalist, arta si design, criminologie, events management, film and television, media, turism si multe altele.Deci ai o gramada de oportunitati.A, si de asemenea poti studia si in strainatate...eu deja incep sa imi fac dosar, iar in vara dau Cambridge-ul sau Ielts-ul happy. Daca tie iti plac stiintele umane, eu zic sa mergi pe asta.Si eu am fugit de mate si fizica si chimie si tot ce contine cifre si formulelaughing.

13 răspunsuri:
| Ioanna55 a răspuns:

Heii, ambele sunt bune dar eu zic ca Filologie :*

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Cel mai bun profil? Mate info, stiinte ale naturii sau eventual economic. Dintre cele enumerate de tine eu nu recomand niciunu intrucat nu te ajuta cu nimic pe viitor, te condamna sa urmezi facultati cu care nu prea ai ce face in viata.

| Dobutza_Dobi_1994 a răspuns:

Depinde de tine...

| Tania59 explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Eu nu sunt buna la matematica, ma pasioneaza partea umana.Nu are rost sa ma duc la un profil de mate si sa-mi fac 4 ani de cosmar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Nu vorbi daca nu stii. Sora-mea a facut stiinte sociale si o duce destul de bine.
Daca termini mate info si apoi dai la Politehnica sau mai stiu eu ce crezi ca esti superior? Hai sa nu ne hazardam in declaratii de ****.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista profil bun si profil prost.
In plus, nu-i mare diferenta intre cele doua profile. La filologie dai teza la latina, in vreme ce la stiinte sociale dai la logica (a 9-a), psihologie (a 10-a), economie/sociologie (a 11-a) si filosofie (a 12-a). O alta diferenta ar fi ca la filologie, din a 11-a, nu mai faci mate, in timp ce la stiinte sociale o sa faci pana termini lcieul. In rest sunt la fel.
Eu sunt la stiinte sociale. Daca ai vreo intrebare legata de acest profil te rog sa mi-o adresezi.
Sa ai o noapte frumoasa!

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba exista. Unele profiluri te ajuta sa inveti asa incat sa poti aplica la o facultate ce te poate pregati pentru o meserie cautata si bine remunerata (medic, inginer, tehnician IT, contabil) iar alte profiluri ''te ajuta'' sa aplici la facultati complet inutile, care au murit odata cu Elena Ceausescu si a caror absolventi lucreaza in tura de noapte la KFC. Faptu' ca sor'ta a reusit in viata asta nu inseamna ca toti cei care termina stiinte umane si sociale vor reusi, ea este o exceptie fericita. Poti incerca sa accepti realitatea asa cum este sau nu, tu decizi.

anonim_4396

Am citit doar "ba exista". Mi-e sila sa citesc tot si apoi sa iti raspund. Te las cu prejudecatile tale. O zi faina si o moarte in chinuri!

Nu-i nimic daca ti-e sila, ia 2 lingurite de miere si da-i bataie. Adevaru' e greu de suportat la inceput, cunosc senzatia.

anonim_4396

Adevarul*, daca tot sunt la Uman macar atat sa fac, ca de altceva stiu ca nu-s bun.

Eee, nu spune asa. Lasa ca cresti tu mare si tare si imi demonstrezi contrariul. Hai ca te-am umplut de stima.

anonim_4396

Mda, nu mai pot, dau pe-afara.

| redjohn a răspuns:

Daca nu iti place sa lucrezi cu cifre, mergi la filologie, acolo o sa lucrezi mult mai putin:d