| Thia a întrebat:

Sunt clasda a 8-a si precum stiti toti, urmeaza sa dau examenul de capacitate. La matematica stau destul de prost, deci ar cam trebuii sa recuperez. La romana sa ma perfectionez, si as dori sau dau si examenul de limba engleza. (imi doresc sa merg la fillo-bilingv). Problema este ca, sunt mereu FOARTE obosita, as vrea sa ma pot pune jos, sa studiez si sa ma pot concentra 100%. Am luat si capsulele acelea daca stiti "MgB6" dar nu ma ajuta nici macar jumatate din cat ar trebui. dorm sa zic ...destul. Fac sport (ce se presuune ca ar trebui sa ma energizeze). Ce sa fac? trebuie sa iau note cat se poate de mari la examen! Ajutor!
Funda!

Răspuns Câştigător
| CristinaCtC a răspuns:

Te stresezi prea mult. Fi calma. Mananca bine si adauga fructe si legume multe, dormi mai mult. Pastile numai lua, memorezi practic mecanic, ceea ce nu e ok ..nu? Pana in iunie mai e ceva ceva. Eu zic sa te odihnesti mai mult, sa lasi o saptamana gen libera, sa nu mai faci suplimentar, ca sa te revitalizezi. Apoi, dupa o saptamana incepi cu exercitii si ce mai vrei.
Sa-ti spun ceva. Eu am dat anul trecut capacitatea si eram 100% sigura ca la romana iau nota mai mare decat la matematica. Am constatat ca, facand zilnic variante de examen la matematica, am neglijat limba romana si m-am axat mai mult pe mate. Lucrand la matematica nici n-ai idee cat de mult retii si te ajuta la examen. (y)
Hmm. iar la romana iti sugerez sa reiei teoria din 5-8.
Siiii. tin sa mai adaug ceva daca nu te-am plictisit deja: Tinand cont ca acum va conta in totalitate doar examenul -anul trecut s-a facut media de admitere : 75% examen si 25% media 5-8- subiectele vor avea o dificultate mai redusa in comparatie cu subiectele din anii trecuti. Si inca un sfat, inainte de examen mananca ceva, nu de alta, in sala de examen din cauza emotiilor s-ar putea ca stomacul tau sa vrea sa si faca aparitia laughing
Nu te panica. Totul va fi bine.

11 răspunsuri:
| StReEtDaNcEaNa a răspuns:

Si eu sunt in clasa a 8a si in aceeasi situatie ca tine.Nu prea stiu ce-i de facut, o sa urmaresc intrebarea sa vad ce raspunsuri primesti. laughing

| Thia explică (pentru StReEtDaNcEaNa):

laughing)))))))))))

| RIze1KDE1LuNA a răspuns:

Eu cred ca nu materiile te obosesc pe tine ci stresul! Trebuie sa fii mai relax ...mai inveti putin, te mai uiti la un film, mai inveti putin, mai bei un ceai in oras, mai inveti cu alte prietene, va mai sfatuiti una cu alta...etc. Mai si copiezi la examen, mai dai o spaga acolo, o mita acolo laughing)) Te descurci tu laughing)

| Catapufusel a răspuns:

Fi mai relaxata atunci cand inveti! Numai fi incordata ...Si stai linistita ca totul o sa fie bine! SUCCES

| OoBunnyoO a răspuns:

Depinde cat studiezi pe zi. Incearca sa studiezi in jur de patru, cinci ore pe zi, iar apoi ia o pauza.
Trebuie doar sa iti gasesti un echilibru intre orele in care inveti si cele in care te relaxezi.

| Thia explică (pentru RIze1KDE1LuNA):

Mda laughing) daca as putea copia...

| Thia explică (pentru Catapufusel):

big grin multumesc

| Thia explică (pentru CristinaCtC):

Multumesc mult de sfaturi laughing)) sunt foarte tensionata de faptul ca daca nu iau 5-ul la mate, nu pot intra la liceu. Si sunt sigura ca totusi cumva... il iau. Dar mi.ar trebuii macar un 7 pentru o medie buna.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru Thia):

Bună!

Te stresezi DEGEABA, oricum, intri la un liceu :)

TEORETIC, era vorba că elevii care iau sub 5 la examenele de la Evaluarea Naţională NU vor putea să se înscrie la un liceu - DOAR la Şcoli Profesionale!

Dar, PRACTIC, Ordinul MEN nr. 4432/29.08.2014 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal și profesional de stat pentru anul şcolar 2015-2016 NU face referire la acest aspect - vezi Ordinul la linkul oficial :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040

Deci, practic, se poate ca aceşti elevi să se înscrie şi la liceu :)

"Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2015-2016 :

1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = ( ABS + 3 EN ) / 4

unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040

Toate cele bune.

| CristinaCtC a răspuns (pentru Thia):

Fa cat mai multe variante de examen.Te ajuta mult.Succes si merci de funda happy