| anne0067 a întrebat:

vreau sa fiu mai buna la matematica, nu prea inteleg, sunt in clasa a-7a, in clasele 5-6 am avut media 5. Nu am fost corigenta, stiu cate ceva. dar mereu ma incurc, in lucrari mereu iau 4. dar la ascultat 5-6-7. In ore sunt mereu atenta, dar nu inteleg oricat m-as stradui, la teorie ma descurc intr-un fel. dar la exerciti nu, vreau ca anul acesta sa am media mare pe ambele semestre, intrebarea e cum sa fiu mai buna si sa inteleg, ca sa pot lua note mari? Fuda celui mai bun raspuns. :*

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ca sa fii bun la exercitii trebuie sa lucrezi foarte multe, ca sa te obisnuiesti cu modul de gandire. Fa zilnic acasa cate 2-3 ore de exercitii suplimentare din culegeri sau de pe net. Vei vedea ca in cateva luni efectul se va vedea

7 răspunsuri:
| anne0067 explică:

Scuzati-mi greseala! *funda*

| Punct_Camy_1999 a răspuns:

Incearca sa faci meditatii.

| Stefxn a răspuns:

1. N-ai cum sa intelegi daca profesorul nu te invata cum trebuie.
2. Uita-te pe lectie dar si pe exercitiile facute in clasa in fiecare zi vezi cum se rezolva orice tip de exercitii care il inveti.

| anne0067 explică (pentru Brigaela):

Multumesc pentru sfaturi. happy

| Northern a răspuns:

Imi aduc aminte de o ''poveste'' pe care un profesor de mate mi-o spunea adesea.O fetita a avut in clasa 5 media 5 la matematica.Nimic special pana aici.Insa,acel elev atat de ambitios, a reusit sa incheie clasa 8 cu media 10.Cum? La sfarsit, profesorul le-a cerut caietele cu exercitii suplimentare.Acea fetita a adus, nici mai mult, nici mai putin, de 156 de caiete studentesti pline cu exerctii de matematica.Iti poti imagina? Eu nu prea.Concluzia e evidenta, ti-o faci singura.happy

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Stefxn):

E in clasa a saptea, a depasit varsta la care este strict dependenta de explicatiile profesorului. Asta functioneaza maxim pana la 9-10 ani, dupa ceea poti invata singur, din manual, daca te straduiesti putin. Rolul profesorului, dupa 10 ani, este doar unul ajutator, sa faca sinteze mai bine, sa te indrume in munca ta individuala si sa iti verifice cunostintele competent pentru a evidentia locurile unde trebuie sa lucrezi mai mult. Este jignitor pentru o persoana de clasa a saptea sa consideri ca nu poate intelege daca profesorul nu-i explica ca unui copil mic.

| anne0067 explică (pentru Brigaela):

Aveti dreptate.