anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, TPU!
Zilele trecute am aflat rezultatele repartizării. Am intrat la liceul dorit, însă prima mea variantă a fost repinsă, deoarece media a crescut destul de mult, aceasta fiind filologie. Am intrat la a doua variantă, ştiinţe sociale.
În momentul în care am aflat, voiam să mă mut la filologie, însă într-un final am decis să rămân la această specializare.
Mi se pare mult mai ok, mai ales că multe persoane mi-au spus că am mai multe opţiuni spre viitor.
Ce informaţii aveţi despre acest profil (ştiinţe sociale)?

Mulţumesc.
O zi faină, dragi useri!

Răspuns Câştigător
| ascovit a răspuns:

Nu e mare diferenta intre stiinte sociale si filologie, dat fiind ca ambele tin de filiera umana.
Ce iti mai pot spune despre acest profil e ca matematica vei face 2 ore pe saptamana, iar din clasa 11a nu mia faci deloc.
Cat despre teze:

Se da teza la romana, istorie sau geogra si :
in clasa 9 la logica
in clasa 10 la psihologie
in clasa 11 la economie
in clasa 12 la filozofie

Bacul il vei da la:
In primul rand dai la romana, apoi dai la istorie/geografie(la alegere) apoi dai la una dintre urmatoarele materi : Psihologie (faci intra a IXa )Logica(faci in a-X-a) Filozofie(faci intra aXIa) Ecomonie(faci intra aXIIa). La stiinte sociale NU se da bac la Mate, Fizica, Chimie.

Nu prea ai motiv de transfer, mai bine ramai unde ai intrat.
Mult succes in noul an scolar si vacanta placuta!

3 răspunsuri:
| GreenBubble a răspuns:

E cam acelasi lucru cu filologia doar ca se pune mai mult acent pe istorie

| Mariellahh a răspuns (pentru ascovit):

Mulţumesc frumos pentru răspunsul tău! Doar că Logica se face în clasa a IX-a, psihologia în clasa X-a, Economia în clasa a XI-a şi Filozofia în clasa a XII-a. Oh, da, la istorie şi geografie nu e la alegere, e obligatoriu istoria.
Însă despre matematică şi teze nu eram atât de informată.
Mulţumesc frumos pentru părere, mă ajută destul de mult! Mulţam, din nou, sper să fie totul în regulă... sunt puţin speriată de liceu - sunt speriată de orice ţine de şcoală, aşa-i firea mea -.
Vacanţă plăcută şi ţie, îmi pare rău că ţi-am răpit din timp. Ceau :*

| ascovit a răspuns (pentru Mariellahh):

Te inteleg, si eu ma aflu in aceeasi situatie... dar o sa fie binewinking