Științele politice (sau politologia) se ocupă simultan de studiul practicii (de exemplu, administație publică, politici externe și interne) și teoriei politice (despre libertate, drepturi, egalitate, putere ș.a.). Astfel, politologia include următoarele subdiscipline: politică comparată, filozofie politică, relații internaționale, economie politică, metodologie politică, administrație publică.
Este o definiție de pe Wikipedia, am uitat sa precizez.
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/%C8%98tiin%C8%9Be_politice
Eu intreb, pentru că trebuie sa aleg dintre facultatea de ştiinţe politice şi facultatea de istorie.
Foarte mulţi mi-au recomandat să aleg facultatea de "Stiinte politice ", eu find pasionat de politica, dar as opta si pentru Istorie.
Acum, eu nu prea stiu ce sa aleg. Stiinte politice sau istorie?
Care facultatea mi-ar aduce mai multe avantaje dupa absolvire?
Care facultatea ar fi mai avantajoasa, adica care facultatea mi-ar oferi mai multe oportunitati?
Tu ce crezi?
Ce opinie ai?
Http://www.politice.ro/sites/default/files/fisiere/planuri_sp_2015.pdf
Asta e planul de invatamant de la stiinte politice de la SNSPA. Acolo ai toate materiile pe care le studiaza studentii lor. La alte facultati de stiinte politice din tara materiile sunt oarecum similare, mai ales disciplinele fundamentale.
Acum, am vazut mai jos ca vrei sa alegi intre stiinte politice si istorie si intrebarea mea este simpla. Ce ai de gand sa faci dupa? Stiu ca jobul de politician suna bine dar nu stiu cat de usor este de obtinut. Iar istoria iti da 2 variante, sau in invatamant pe salariu mic, sau in ceva muzeu pe salar la fel de mic.
Eu am fost, inca din gimnaziu, pasionat de politica, dar mi-a placut si istoria si cultura civica.
Problema mea a fost ca, "am picat " la un profil real cu specializarea " matematica-informatica", din cauza notei mici pe care am avut-o la evaluarea nationala. din clasa a 8-a.
Am sustinut bacalaureatul la fizica, matematica si limba romana, dar nu mi-a placut deloc. Nu am putut intelege matematica, fizica, chimia si nici informatica.
In alta ordine de idei, dumnevoastra ce facultate ati absolvit?
Daca mi-ati raspuns la intrebare, inseamna ca sunteti istoric-absolvent al facultatii de istorie ori sunteti politolog-absolvent al unei facultati de stiinte politice, asa e?