Eu zic sa cumperi o smântână. O pui undeva și te uiți la ea zilnic și vezi ce se întâmplă.
Ce fel de smantana? Aia cu peste 20% grasime se strica mai greu decat aia cu 12%. Poti sa o tii si dupa data expirarii si daca inca miroase bine si are gust bun poti sa o mananci, adica cateva zile dupa, nu cateva saptamani. Smantana cand se strica face mucegai si nu mai are gust de smantana
Si apa de deasupra e ceva absolut normal, si la iaurt o gasesti, o dai la o parte si gata
Cam cât la sută din smântână se face apă, dacă lași smântână, la temperatura camerei, până se strică definitiv?
Pai eu ți-am spus cum sa faci.
Mie mi s-ar părea mult mai interesant sa vad cu ochii mei decât să citesc niste pareri care poate nu sunt atât de concrete. In felul asta poți cântări, măsură, vedea... Poți cântări apa care o lasă.
Dar tu crezi ca stau sa calculez cata apa lasa smantana? De unde puii mei sa stiu ce smantana ai tu ca nu ai zis ce procent de grasime are si in ea oricum variaza de la brand la brand dpdv al consistentei. Scuza-ma ca iti spun dar suferi de o boala. Daca smantana aia arata bine, miroase bine si are gust bun atunci mananc-o si nu mai pune atatea intrebari. Crezi ca aia de la magazine nu le uita prin depozite in caldura? Si nu au nici pe naiba. Cand o sa se strice o sa-ti dai seama
Nu vreau să mănânc smântână.
Eu vrea să știu estimativ câtă apă se face din smântâna făcută din lapte.
Asta depinde de cât de grasă este smântâna?
Este posibil ca jumătate din smântână să se facă apă?
Pai de ce nu zici asa de la inceput?
Deschide articolul asta si da traducere automata, o sa gasesti un buton pe undeva
https://www.mashed.com/176429/why-does-sour-cream-get-watery/