Munca si talent bre, dar nu cuvantul talent folosit in acceptiunea manelistilor, ci cel pur adevarat care ti-l da Dzeu prin har.
Munca,curiozitate,noroc,talent,placere,etc.
Nu trebuie sa fii un geniu pentru a lucra in mai multe domenii.Trebuie sa fii un geniu pentru a realiza mai multe lucruri de valoare.
Dar nu toate geniile realizeaza ceva si nici toate realizarile nu sunt ale unor genii.
Talentul e strict legat de fizic. Sa ai 2 metri si ceva e mai usor sa devii jucator de baschet. Sa te nasti cu 6 degete functionale iti permite sa inveti mai usor si mai bine un instrument. Etc.
Dar pentru noi, cei mai multi oameni care nu ne nastem cu vreo caracteristica fizica atipica, talentul e fix munca.
Nu neaparat acest om ci cei care au ramas in istorie ca fiind cineva si ralizand ceva, chiar domnul N. Tesla si Einstein si multi altii, chiar daca majoritatea au fost atei asta nu inseamna ca Fiinta Suprema nu i-a inzestrat cu anumitre calitati, talente cum le zic eu, acestea pot fi variate : pictura,muzica, arhitectura, fizica, matematica, sculptura etc
Asta e viziunea mea nu trebuie sa o impartaseasca toti cu mine, cel putin viziunea ma face unic si e bine sa fii unic decat precum cei din toata turma, ca daca turma merge sa se arunce de pe stanca!?
Tu esti olimpic international la informatica, asa e?
Eu vreau sa te intreb pe tine, cum ai reusit sa INTELGI acele cursuri?
Cum ai reusit sa intelegi toate notiunile de inforamtica si matematica?
Ai avut o pasiune puternica pentru asta si apoi te-ai concentrat foarte tare, invatand serios si studiind materiile respectrive?
Ai vrut sa intelegi, cum functioneaza acele lucruri, acele formule, acele notiuni de matematica si informatica?
Ai muncit mult si cu placere, nu?
Te contrazic, unii se nasc cu o voce de aur altii picteaza de la inceput fantastic fara sa fi invatat o lectie de pictura etc sunt arte si arte sunt lucruri in care te ajuta fizicul si sunt lucruri in care te ajuta talentul innascut.Adevarat ca la un moment dat munca poate sa invinga talentul, experienta cum se mai poate numi ea, dar sunt si cazuri invers in care talentul bate experienta.
Daca accepti ca oamenii pot fi "inzestrati" prin haruri ce nu tin de fizic, ai sa ramai mediocru mereu. Atunci cand vei incerca sa faci ceva si vei vedea ca nu iti iese din prima (lucru perfect normal) ai sa crezi ca tu nu ai fost inzestrat cu nicio calitate, deci vei renunta usor.
Nu am fost olimpic international. Am fost la olimpiada nationala, dar nu de informatica, ci de matematica.
O buna parte din intelegere consta in a fi atent la ore, caci ti se preda baza. Desigur, conteaza si profesorul cum explica. Apoi trebuie sa muncesti tu exercitii noi sau, macar, sa urmaresti rezolvarile unor noi exercitii.
Am muncit pentru olimpiada, intr-adevar, cam 4 ore pe zi. Cu toate astea, la facultate s-a dus si pasiunea pentru matematica, iar acum ma simt chiar mediocru, caci am uitat cam toate notiunile pe care le stiam, nemairepetandu-le.
Informatica mi s-a parut mai simplu de invatat, fiindca nu avea formule, doar sa exersezi scriind programe si totul se lega. Porneai cu cateva chestii de baza si tot ce invatai dupa se lega de notiunile anterioare. Tot repetand lucrurile, nu aveai cum sa nu iti intri in ritm.
Da, exact ce am zis. Daca ai o voce de aur, te incadrezi in aia putini oameni inzestrati de care am zis mai sus. Cei mai multi oameni invata sa cante, ca sa sune decent.
Pictura/desenul necesita tehnica, deci se poate imbunatati invatand si aplicand niste reguli, exact cum inveti formule la fizica.
Da, daca nu repeti notiunile, risti sa le uiti.
Eu sunt in situatia, in care sa nu stiu la ce facultate sa ma inscriu.
Of, este o decizie dificila.
Nu trebuie sa faci neaparat o singura facultate. Le poti lua pe rand.
Mai poti face licenta la una si masterul la alta.
Sau poti alege una pentru castigurile financiare de dupa si sa inveti din pasiune notiunile de la cealalta. E netul plin de informatii.
Da, dar nu retii mai bine informatiile dintr-o carte, adica nu mai bine inveti dintr-o carte, decat sa inveti de pe internet?
Nu retii mai bine informatiile, daca citesti dintr-o carte, decat sa citesti de pe internet?
Nu. E acelasi lucru in cazul in care cartea e bine facuta.
Asadar, tie iti place informatica foarte mult si vrei sa lucrezi in acest domeniu, nu?
Unde poate lucra un matematician?
Am inteles ca ei lucreaza, de obicei, in mare marte in firme de IT si in banci, pentru ca salarile sunt mult mai mari in aceste institutii ( in banci si firme IT ).
Lucrez deja in domeniu. As vrea sa incerc si cateva lucruri alternative, totusi.
Cel mai usor poate sa lucreze ca profesor.
A, de aceea stai atat de mult pe internet, pentru ca tu lucrezi in domeniul IT, in domeniul infoematicii.
Asta e motivul pentru care stai atat de mult pe acest site de socializare, acest site numit TPU, "Toti pentru unul si unul pentru toti ".
anaadiaconu întreabă: