| Curious2 a întrebat:

Buna tuturor, este adevarat ca orasele mari sunt un magnet pentru tineri?
In sensul in care, multi tineri parasesc zonele natale, zonele in care s-au nascut, pentru a se muta si pentru a locui intr-o zona dezvoltata din punct de vedere economic?

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tinerii prefera sa se retraga la tara si sa se ocupe de agricultura

| Wr3nch a răspuns:

Da, pentru majoritatea tinerilor nascuti la tara, care is satui de munca alaturi de parinti si prefera ceva mai simplu.

| Curious2 explică (pentru anonim_4396):

Raspunsul tau este unul ironic, evident.
Tu unde ai vrea sa locuiesti si sa profesezi ca avocat?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e adevarat. Satele romanesti sunt cele mai outernice centre economice ale tarii, sate dezvoltate, infrastructura buna, aoa curenta, canalizare... De ce ar fugi tinerii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Curious2):

Dar intrebarea ta cum dracu e

| Curious2 explică (pentru anonim_4396):

Pun intrebarea, pentru ca vrea sa fiu sigur de raspuns.
Eu banuiam ca e asa, adica mai toti tinerii isi doresc sa paraseasca zonele sarace ( subdezvoltate ), dar am vrut sa vad ce raspunsuri primesc pe TPU.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Curious2):

Satele romanesti nu sunt subdezvoltate, nimeni nu vrea sa plece din ele

| Anonimulantisocial17 a răspuns:

De exemplu eu Eu locuiesc la tara iar mama nu isi poate schimba locul de munca deoarece la tara nu preai ai multe locuri de munca cu transport asigurat.Nu ai optiuni din care poti alege si trebuie sa stai sa lucrezi oriunde pe cand la orase ai multe locuri de munca iar daca nu îti place un job iti poti gasi altul foarte usor sa nu mai zicem ca uni parinti de la tara isi obliga copii de mici sa sape in gradina sa stranga fanul sa faca curat la animale si alte treburi prin gospodarie din care copilul nu castiga nimic eu muncesc in gradina de la 12 ani insa nu avem mult pamant deci nu am treba in fiecare zi insa am niste verisori care au mult pamant si multe animale iar tatal lor sta pe scaun si tipa la ca nu sapa bine ei au multa treba pe care o fac zilnic fara sa castige nici un ban, vara au de cosit si stran fanul sa faca curat la vaci si la porci sa dea fan la vaci deci tatal lor vara îi chinuie de dimineata pana seara si nici macar nu lucreza cu ei rar cand face ceva si el. Concluzie ce sa faci la tara sa stai la coada vaci si sa munceati in agricultura ca sa ai ce manca, chiar daca ai asfalt internet canalizare si in unele sate nu prea ai unde sa castigi bani

| Anonimulantisocial17 a răspuns (pentru suntserios):

Sunt conditi insa daca e prea departe de oras nu ai cum sa faci naveta la un loc de munca.de exemplu maicamea nu isi poate schimba locul de munca deoarece nu mai sunt alte locuri de munca care sa asigure transportul pana in satul nostru iar daca faci naveta cu masina personala nu merita deoarece cheltuiesti prea multi bani pe combustibil

| Curious2 explică (pentru suntserios):

Stiu cum e. Eu am trăit in comuna "Coţuşca " din judeţul Botoşani.
Călătoream peste 2 kilometri in fiecare zi ( 1 kilometru dus si unul intors ) până la şcoală.

| mgtow a răspuns:

Da, ai mai multe facilitati in oras, alea mari nu pentru ca e teroare in ele, dar orasele mici si mijlocii sant mai linistite de fel

| Minodora32 a răspuns:

E adevarat.
Cluj, Bucuresti, Timisoara sunt atractive.
Acum depinde si ce cauti de la viata