| Magie2525 a întrebat:

Bună tuturor, organismul produce / face microorganisme care protejează / apără buzele de orice intră în contact cu ele - cu buzele?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Organismul NU produce / face microorganisme. Ar fi "revoluționar" să fie așa!

| relian a răspuns:

Organismul este aparat de sistermul sau imunitar, adica de celule specializate pe asa ceva, care se duc peste tot si cauta corpuri straine de organismul respectiv, cit si celule, tesuturi proprii moarte.

Mai este aparat de piele, care este prima bariera al organismului, organ facut special pentru asa ceva, deci prin piele nu poate patrunde nimic, adica microrganisme care ne-ar putea afecta.
Corpul nostru nu produce microroganisme, nu-i capabil de asa ceva, organisme nu poate face nimeni, deocamdata, poate doar Dzeu dar asta teoretic laughing
Deci buzele sunt aparate de piele, iar gura este organul cel mai bine pus la punct din pct de vedere al apararii, are de toate, nul poate dobora nici avioanele de vanatoare rusesti si nici bombardierele americane, nu mai zic, nici penisurile alea de 24 cm laughing

In general sistemul digestiv este foarte bine aparat, orice intra acolo isi gasesete moartea, orice microorganism ar fi ala.
Sunt si organisme care pot patrunde, dar alea sunt mari, ca viermi, stiu si eu alte animaluri macro care penetreaza pielea, dar nu microganisme.

Desi in tractul digestiv sunt miliarde de microrganisme straine, alea sunt tolerate, adica sau inteles cu noi, sa ne ajutam reciproc, deci alea sunt aliatii nostri, is aia bunii laughing
Asa ca poti sa pui gura pe orice, dar nu pe ceva care te arde, care iti provoaca rani la buze.
Atita timp cit pielea este intacta, microorganismele nu pot intra, nu au pe unde.
Ce vrei sa mai stii?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pielea este prima bariera de protectie a organismului de factorii externi.
Pielea buzelor este foarte subtire, deoarece este un organ tactil.
Organismul nostru nu produce alte microorganisme.
Saliv conține 99 % apă, precum și microelemente, săruri dizolvate, enzime, proteine, aminoacizi, vitamine, mucus, precum și alte substanțe.

| Magie2525 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Și cine protejează organismul de bacterii și microbi?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Magie2525):

Sistemul imunitar care este produs de madusa spinarii

| Magie2525 explică (pentru StoicAnalysis):

Cum adică produs?
Organismul nu produce microorganisme care să - l apere, ci și le ia din ce mănâncă și cea bea.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Magie2525):

Daca ar fi asa, nu ar mai muri nimeni de SIDA.

Maduva spinarii produce constant la un om normal, anticorpi ( celule care ataca alte celule rele (canceroase, moarte, infectate, etc. ). Acei anticorpi alcatuiesc acest sistem imunitar de care stim cu totii.

Un om infectat cu SIDA, nu este capabil sa produca acesti anticorpi, pentru ca virusul respectiv, ataca in mod direct maduva osoasa. Deci ceea ce spui tu este referitor la oamenii care sunt infectati cu SIDA.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Magie2525):

A doua la mana. Ceea ce bem si ceea ce mancam este de fapt "combustibilul" din care sustrage organismul toate mineralele, vitaminele, proteinele, carbohidrati, grasimi, etc. Aceste componente, alimentand fiecare organ din corpul nostru. Ceea ce zici tu e alta mancare de peste.

| StoicAnalysis a răspuns:

Pielea umana are in jur de 16 straturi celulare, iar pielea de pe buze are intre 3 si 5 straturi celulare. Da, ai vazut bine, buzele sunt invelite si ele in cateva straturi celulare de piele. De asta si sunt rosiatice, pentru ca vascularizarea este mai vizibila prin acel strat subtire de piele. Nu stiu la buze cum e, dar la restul pielii de pe corp, celulele alea produc anumite uleiuri care impiedica majoritatea microbilor sa intre in organism.
Totusi buzele fiind acoperite de mai putine straturi de piele, sunt mai sensibile si mai predispuse la bacterii. Tocmai de asta crapa mai usor, se irita mai usor, etc.