| Curious2 a întrebat:

Buna tuturor, profesorii si invatatorii mei mi-au recomandat studiul intensiv al limbii engleze.
Aceasta limba este o limba de circulatie internationala, prin urmare imi va fi utila oriunde as calatori in lume.
Profesorii erau de diferite specializari, specilizari care nu aveau vreo legatura cu limba engleza.
Intrebarea mea este : credeti ca ar trebui sa imi investesc timpul si energia, studiind limba engleza?
Eu stiu sa traduc texte din limba engleza in limba romana, dar nu pot face fata unei conversatii cu un om care a studiat limba engleza ca prima limba, adica cu un om care a fost alfabetizat in limba engleza.
Ce vreau sa spun prin : "a fost alfabetizat in limba engleza "?
Pai, toti cei care s-au nascut in Romania au foat scoliti/alfabetizati in limba romana, limba romana fiind limba oficiala a Romaniei.

9 răspunsuri:
| aneliram a răspuns:

Da, merită să o studiezi.
Să nu se vadă diferențe între un străin și un vorbitor nativ (deși nu prea are cum ).

| aneliram a răspuns (pentru aneliram):

Decât să trăiești printre ei.

| CataCatalin994 a răspuns:

Limba Engleza pe langa limba materna e deja un standard in cam toata lumea de ceva vreme, multi oameni mai stiu inca o limba sau chiar doua pe langa limba materna si limba Engleza.

Deci da, e crucial sa stii engleza.

| Blackpinkinthearea a răspuns:

Bineinteles. La locurile de munca limba engleza este deja o necesitate, nu mai zic de cat de bine e sa stii si alte limbi straine. Sfatul meu e sa iti investesti timpul cu limba engleza pentru ca nu ai nimic de pierdut, ci doar de castigat. Mai ales ca poti invata din filme, poti citi diferite carti in engleza, internetul te poate ajuta si el foarte mult, poti face cursuri, mai apoi sa dai examen de recunoastere internationala. Iti poti lua o vacanta intr-o tara straina, precum Anglia pentru a te acomoda cu limbajul, accentul, cu oamenii. Iti poti face prieteni straini si pe internet si sa vorbesti cu ei pentru a te acomoda cat mai bine cu limba si cu persoanele care ‘au fost alfabetizati in limba engleza’. Este alegerea ta, dar iti spun, ai doar de castigat daca vei continua studiul acestei limbi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu îți recomand s-o înveți.
Știind-o ai mult mai multa informație la dispoziție, iti deschizi oportunități profesionale, intelegi cuvintele unei piese, te poți uita la filme în engleza fără sa stai sa citești subtitrările etc.
Nu trebuie sa stau eu sa-ti spun utilitățile cunoașterii ei...
Dar doar dacă iti folosește tie la ceva, dacă știi ca nu iti folosește, nu te interesează, o s-o înveți cu greu.

| Catrice a răspuns:

"alfabetizat in limba engleza" means vorbitori nativi.
Si da, merită.

| Unknownzgw a răspuns:

Limba engleză nu e de mult o simplă necesitate, e ceva ce ar trebui să ştie orice om care are cel puţin 4 clase. Ce a devenit necesar e învăţarea unei a 3-a, a 4-a limbi străine. Ăsta e viitorul. Cu cât e mai exotică şi mai vorbită limba cu atât mai bine: japoneza, koreeană, mandarină, arabă etc.

| StrongHeart a răspuns:

Iti trebuie practica in a vorbi cu straini si te obisnuiesti.

| Eireann a răspuns:

Eu pentru a exersa engleza faceam invers - traduceam din romana in engleza. E destul de usor sa o inveti la nivel conversational. Vorbitorii nativi nu vorbesc ca in filme sau la BBC, daca ii auzi pe scotieni sau irlandezi vorbind uneori ai impresia ca nici nu e limba engleza. :-)