Sunt foarte multi savanti geniali care sunt si crestini devotati, tesla ar fi un exemplu. Una nu o exclude pe celalta.
Au fost și oameni de știință religioși, unii spun ca Einstein nu ar fi fost ateu
Einstein nu a fost ateu, ci mai degraba panteist materialist (spinozist).
Simplu. Convingerile religioase și legătura transcedentala cu supranaturalul sunt strict personale potrivit conștiinței fiecărui credincios. Știm doar ca a practicat anumite sarcini în cadrul bisericii catolice, nu și care a fost gândirea lui în profunzimea ei. În schimb, rezultatele cercetărilor lui fizico- astronomice i-a oferit o realitate și un adevăr de neclintit, de unde și teoretizarea BigBangului.
Ca și figura apartenenta clerului, a găsit scuza ca cele doua câmpuri nu se vor putea amesteca vreodată și prefera sa le trateze ca pe doua planuri de studiu separate asa cum e de fapt normal sa fie.
Cheers
De ce sa nu se poata? Asta ar arata cum Dzeu a facut universul, nu te gindi ca daca spune un preot asta, se contrazice cumva, ori ar contrazice doctrina teologica, nici pomeneala.
Dzeu a facut Universul, un popa sau ce-o fi fost ala a cautat sa arate mai in amanunt cum a facut Dzeu.
Dar eu din ce am citit, observat, primul care spune despre acest Big bang si despre cuvintele folosite de fizicienii moderni a fost Eminescu si cred, de fapt sunt sigur ca toti, inclusiv popa ce spui tu, deci toti sau inspirat de la Eminescu din Scrisoarea I.
Pina la Eminescu nu o sa gasesti la nimeni cuvintele astea, sigularitate, big bang si tot ce spune el, este in amanunt teoriile fizicienilor moderni.
Si daca s-ar dovedi faptul ca au fost, sau sunt extraterestrii, Biserica no sa zica nu or sa spuna, logic Dzeu a facut mai mult, nu doara pe om in universul asta mare.
De fapt chiar un papa de la Roma asa a si spus, nu stiu daca nu cumva Ppa Ioan Paul, al cea fost inaintea astuia.
Popa cu teoria, arata cum anume a facut Dzeu universul, simplu.
Sau multi oameni mai luminati pe timpuri, faceau parte din teagma religioasa, pentru ca nu puteai sa te ocupi cu chestii stiintifice daca nu era ceva acolo la ei.
Asta nu inseamna ca acei preoti, ori ce functii mai detineau acolo, erau religiosi, doar se foloseau si ei de religie sa isi atinga scopul, pentru ca religia a fost la putere pana mai in zilele noastre.
Ce legatura are ce sunt eu cu ce ai intrebat tu? Eu ti-am raspuns la intrebare.
Adica un preot, poate sa arate cum s-a format universul, fara sa contrazica dogmele religioase.
El a aratat o teorie cum ar fi aparut, dar daca l-ar fi luat la rost biserica, ce ar fi spus, tu esti popa sau esti fizician? El a spus mai mult ca sigur, a aratat cum Dzeu a facut universul, asa mai in amanunt.
Ce legatura are chestia asta, daca eu is sau nu ateu? Plus de asta si biserica are fizicieni, au observatoare, telescoape, asta de nu stiai.
Tu cine esti si de ce pui atitea intrebari pe aici asa aiurea? Am vazut ceva useri pe aici spune ca ai fi trol, nu stiu cei ala, dar banui ca stiu cine esti, sau ce esti.
Esti un fost utilizator de pe aici, adica nu esti nou, sau noua, adica dupa nume ai fi femeie, dar din ce ai scris pari barbat, dar asta are mai putina importanta, ce cred eu despre tine?
Tu esti un utilizator mai vechi, ai facut alt cont, erai invatat ca si pana acum, adica erai utilizator senior cum zic astia pe TPU, facind alt cont ai devenit junior, nu poti da mesaaje, nu poti sa evaluezi, sa mai stiu eu ce rahaturi se mai face pe aici.
Asa ca ce ai spus, nu puteai astepta sa ajungi senior asa peste mai stiu si eu cate luni, asa ca ai bagat intrebari la norma si ai ajuns f rapid senior
Cam asta esti tu ca utilizator pe aici.Intrebarile astea la norma, gen oare sa merg la baie sau sa mai astept pentru asa ceva leai bagat, sa devii senior mai rapid.
Hai inteleg asta a fost pana ai devenit, acum de ce tot mai bagi intrebari de genul asta? Nu ma refer la asta cu popa si big bang ma refer la multe altele gen cum am spus.
Deci ce nume ai avut inainte pe aici? Insasi intrebarea ta catre mine " Tu nu erai ateu? " team citat, arata ca ma cunosti deci esti utilizator vechi, cu cont nou, asa ca spune cine esti