| Curious2 a întrebat:

Buna tuturor, tot aud despre Statele Unite ale Americii, ca e tara tuturor posibilitatilor, ca acolo se intampla cele mai minunate lucruri, ca tot ce apare in SUA (in orice domeniu) se raspandeste in intreaga lume -seriale tv, teorii stintifice, aparatura medicala, carti de specialitate in orice domneiu.
Pe de alta parte, multi mi-au scris ca, tot in SUA, sunt foarte multi oameni ai strazii, oameni fara locuinte -fara adaposturi-, ca o parte a populatiei e inarmata, ca sexul si consumul de droguri a devenit o problema foarte seriosa, ca foarte multi copii devin dependenti de tot felul de substante si obiceiuri care le afecteaza sanatatea fizica si psihica.
Dumneavoastra ce credeti despre Statele Unite ale Americii si despre locuitorii lor?

19 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Ca adevarul e la mijloc. Se traieste fain daca ''you make it'' si reusesti sa prinzi un loc de munca bun. Consum de droguri e problema in multe tari. Nu inteleg care e problema cand zici ''sex''. Populatia are dreptul sa poarte arma prin consitutie. Nu e tara idealizata din filme, dar e si deminozata excesiv de ''aparatori ai virtutii si valorlor cre(s)tine''.

| LPCTSTR a răspuns:

GTA 4/5, doar ca te mai urmareste si politia din cand in cand.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Ei bine, nu este chiar asa. Adica este, dar privesti "problema" prea de sus.

Daca iei o harta a globului pamantesc si imparti S.U.A. in vreo 20 de sectiuni, sau mai bine sa zicem o imparti in sectiuni cam cat Romania de mari, o sa vezi ca in unele "minitari" formate treaba sta asa cum ai zis, in altele nu. De aici rezulta ca totul tine de cat de mare este SUA. Ce ai zis tu acolo poti sa intalnesti peste tot. Daca apare ceva revolutionar in Romania sau in Italia (strict exemple), iti zic sigur ca o sa afle lumea imediat.
Aici tine scrict sa sanse, de resurse si de influenta. Daca s-a intamplat ca un om sa faca o descoperire, sansa sa fie din SUA este mai mare pentru ca SUA este mai mare, pentru ca este mai bogata, pentru ca are mai multi oameni care lucreaza in acest domeniu (indiferent care este).

Si sunt curios cine sunt acesti "multi mi-au scris". Dezbati astfel de probleme mereu? laughing

| Catrice a răspuns:

Nah America e nașpa. Normal ca teveu promovează ce e mai bun, nu si partea rea.

| Simpatic a răspuns:

Statele Unite ale Americii da poate fi privita ca o tara a contrastelor (bine o aglomerare de state/tari) aici sunt si cei mai puternici oameni ai lumii si cea mai puternica armata, una dintre cele mai mari economii etc acolo se iau si deciziile cele mai rele decizii pentru statele invecinate si membre in tot felul de tratate cu SUA, tot aici este infractionalitatea foarte crescuta, somajul, oamenii strazii etc
Ce sa zici este o "tara" mare si normal ca diferentele intre oameni sunt mari si ele, ma intreb daca in China nu o fi la fel, doar ca ce se intampla acolo nu prea ajunge in mass-media si pe net!

| doctorandus a răspuns (pentru Catrice):

Nu, zau? https://www.imdb.com/title/tt0106856/

Filmul este despre esecul visului american. https://visionsofempire.wordpress.com/......can-dream/

suntserios
| suntserios a răspuns:

E fix asa cum ai zis. O tara a contrastelor. Doar ca nu mai e de mult tara tuturor posibilităților. Era in anii 60 70 80

| Catrice a răspuns (pentru doctorandus):

Nici n-am zis de visul american laughing
Stiu doar ce vedeam pe posturile americane fata de ce ziceau cei care trăiesc acolo si cu care vorbesc. Sau n-ai văzut știrile in care se zice ca vai de mine america e așa prospera, toți o duc bine cand de fapt o grămadă fac foamea sau trăiesc la limita?

Ca exista multi saraci, da. Un lucru pe care nu l-ai observat: in SUA saracii sunt grasi (mai grasi ca bogatii, ca bogatii tin la silueta).

Aia pe care i-am vazut nu erau thinking

| Curious2 explică (pentru doctorandus):

Sunt saraci, care au devenit bogati.
Nu stiu cum se face, dar TOTI romanii care au migrat in SUA, spun ca acolo te simti cu adevarat liber. Esti stapan pe propria ta viata.
Insa, pe celalta parte, nimanui nu -i pasa de tine, nimeni nu te ajuta cu nimic. Esti pe cont propriu.

| cristimihailov a răspuns:

Si in Uguanda o sa auzi ca mor copii pe xapete si ca se plimba fractiunile militare cu arma si daca nu le plac de tine te omoara.

O fii adevarat, nu o fii adevarat.

Conteaza?

Statistic se verifica. Nu o sa auzi niciun sarac zicand "Eu nu mananc felia de tort ca tin la silueta" sau "Eu nu intru in McDonalds ca e plin de grasimi de ti se-apleaca."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai ce cauta in S.U.A. Esti un praduitor.

Daca e sarac n-are bani de tort si mc...

In SUA McDonalds e mancarea saracilor, a celor care nu-si pot permite cuptor cu microunde sa gateasca mancarea.

Domnule filosof, nu stiti ca acel elecrocasnic, numit "cuptor cu microunde " e daunatos sanatatii, din cauza microundelor emite de el?

| doctorandus a răspuns (pentru Curious2):

Aia e o teorie paranoida a conspiratiei.

Eh, iti place macarea incalzita la cuptorul cu microunde, aia e.