Examenul este pe nivele. FCE, pe care vrei tu sa il dai, este nivelul B2. Acest nivel il poti lua cu A, B sau C in functie de punctajul tau (60%, 70%, etc). Daca ai intre 60% si 74% ai nota C cum ar veni, intre 75% si 79% ai B iar de la 80% ai A, iar in cazul asta iti va da nivelul urmator, adica C1 (aici nu sunt sigura daca urca de la B2 la C1, dar de la C1 la C2 stiu sigur ca e). In cazul in care tu dai B2 si iei sub 60%, o sa ai nivelul B1.
Echivalarea cu bacalaureatul o sa fie la momentul potrivit si poti cere ajutorul profesorului de engleza sau dirigintelui.
Daca ai doar doua ore de engleza pe saptamana iti recomant FCE (B2).
Eu am dat C1. M-am pregatit constant pentru ca profilul imi cere asta (sunt mate info engleza intensiv), dar am pus mai mare accent pe pregatire in ultimele 2-3 saptamani. De carti am facut rost de la profesoara de engleza, dar poti gasi si pe net.
Am o întrebare, de ce vrei să dai examenul cambridge? Pentru ca e noua fiţă şi tot românu' crede că dacă l-ai luat eşti... mare? ( sa zic aşa ) sau chiar îţi foloseşte la ceva? Zi şi apoi îţi răspund la întrebări.
Stiu ca pare ciudat,dar imi e mai frica de bacalaureatul la engleza decat de cambridge? De ce? Nu stiu daca este un motiv suficient, dar daca nu iau FCE, pot sa-l dau de cate ori vreau, pana il iau, in astia 2 ani(se organizeaza de 3 ori pe an, parca).In plus, dupa ce termin liceul merg pe Politehnica si pe Medicina simultan, ceea ce presupune o posibilitate considerabila de angajare in strainatate...dar mai este pana atunci.Tu ai dat examenul? Sau ce te-ai determinat sa-l dai/sa nu il dai.
Bună!
DA, poţi echivala BAC-ul/proba de evaluare a competenţei lingvistice - vezi detalii în Anexa 2 la O.M.E.C.T.S. nr. 5219/09.09.2010 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_5219-09-09-2010.zip
"Art.1. Se aprobă Metodologia de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale, cu probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal, respectiv de evaluare a competențelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat, prevăzută în Anexa nr.1, care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art.2. Se aprobă Lista examenelor cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, care pot fi recunoscute și echivalate cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, studiată pe parcursul învățământului liceal, din cadrul examenului de bacalaureat, prevăzută în Anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 3. Se aprobă Metodologia de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examenele cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale cu proba de evaluare a competențelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, prevăzută în Anexa nr.3, care face parte integrantă din prezentul ordin." - SURSA = Ordinul 5219/2010 - vezi linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_5219-09-09-2010.zip
Toate cele bune.
Mie sincer examen cambeidge mi se pare pur şi simplu o ruşine, o adevărată mafie, să zic aşa. Pe lângă faptul că e un examen uşor ( sau mediu, depinde şi de pregatirea pe care ai dobandit-o, la profilul tau cred ca ţi se va părea simplu), toţi profesorii au inceput sa ni-l bage pe gât, absolut. Mi se pare chiar o investitie proasta, pentru ca singurul care te ajută cu adevărat e cae şi acela e 600 ron mi se pare, şi te ajuta doar dacă vrei sa dai la o facultate /universitate din marea britanie. Eu, personal, aleg să dau examenul toefl, care e acceptat peste tot, în afară de cambridge, normal. Acum e alegerea ta, nu te oblig sa ma crezi pe cuvânt, asta e parerea mea, salut (:
Am luat in calcul si varianta cu TOEFL, dar am inteles ca au valabilitate doar doi ani.Intr-adevar,sunt mai usoare pentru ca lipseste partea de Use of English, dar parca mai degraba as da un certificat pe care sa-l folosesc toata viata.Pentru mine niciunul nu este usor, intrucat engleza mea a rams undeva prin clasa a 6-a, cel mult. Sper totusi sa reusesc sa recuperez cate ceva pana in martie sau iunie, cand se organizeaza examenul.Multuemsc mult de raspunsuri!
Nu stiu sigur sa iti spun, am impresia ca sunt cartile lor, de la ei. Dar poti gasi si de la alte edituri. Arata ceva de genul:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51mvasAWnfL.jpg
Uite, ai aici cateva:
http://www.maltassist.org/......cate_1.pdf
http://english4success.ru/Upload/books/499.pdf
Dezavantajul la cartile online e ca nu prea ai cum sa faci partea de Listening, de asta e mai bine sa apelezi la profesor, care poate are carti cu tot cu CD-uri. Multa bafta!