Nu ai cum sa stii toate detaliile. Nu mai e ca la liceu. Înveți imaginea de ansamblu și sintetizezi. Ca nu ai timp sa treci prin toate.
Eu invatam numai in ultimele 2 zile înainte de examen, dar cel mai mult in noaptea de dinaintea examenului. Nu e ideal dar am luat examenele
Sincer, chiar am colegi care fac așa, doar că eu foarte stresant. Adică, e stresant și așa, când încep să repet cu doua săptămâni înainte, aproximativ. Dar, orice metoda e binevenita când e salvatoare.
Si de așteptări, nu prea poti sa iei 9-10 daca înveți doar in ultima zi
Da, normal. Când mă refer la așteptări, mă refer și la faptul că nu mă așteptam să am o profesoara care sa vrea să recuperăm materia pe care nu a predat-o ea in timpul semestrului într-o săptămână, sau in sesiune, printre examene. Nu mă așteptam să văd atâta nepăsare.
Este normal să fii stresata înainte de sesiune, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ușura încărcătura:
Prioritizează-ți timpul: Identifică cele mai importante cursuri și concentrează-te mai mult asupra lor.
Încurajează-te: Este important să-ți amintești că nu ești singura care trece prin acest proces și că toți trecem prin stres la un moment dat.
Organizează-ți timpul de studiu: Încearcă să-ți organizezi timpul de studiu în funcție de momentele în care ești cel mai productiva
Ia o pauză: Nu ești o mașină și ai nevoie de pauze. Asigură-te că iei pauze regulat pentru a te odihni și a te concentra mai bine atunci când te reîntorci la studiu.
Încearcă să-ți menții un program de somn regulat: Este important să te odihnești suficient pentru a putea studia eficient.
Împarte-ți informația în bucăți mai mici: Dacă te simți copleșit de cantitatea de informație, încearcă să o împărți în bucăți mai mici și să o abordezi în etape.
Nu-ți face griji inutile: Nu te gândi la ce ar putea fi, concentrează-te la ce poți face acum pentru a-ți atinge obiectivele.
Nu te compară cu alții: Fiecare persoană are propriul ritm de învățare și propriile metode de studiu. Ce funcționează pentru unii poate nu funcționa pentru alții.
Nu uita că important este să dai tot ce e mai bun din tine și că important este să rămâi cu o bază solidă de informații
Inveti pe tot parcursul semestrului, ca se te mentii la un 7 asa... iar cand vine sesiunea tragi tare ca sa stii de 9. Vine examenul si zbang! Te trezesti cu un 9, 10, 11 (mai depinde si de punctele din seminar).