| Ana282003 a întrebat:

Buna!
Voi când învățați când erați in facultate? Se apropie sesiunea și am început să îmi repet cursurile, însă simt că mă pierd în atâtea cursuri și, deși am citit în timpul semestrului, tot e destul de multa informație. Îmi e teama sa nu rămân cu restante, deoarece la facultatea mea nu se organizează sesiunea de restante din iarna, vor fi sesiuni de restante abia in vara și în toamna. Nici nu știu cum reușesc studenții cu 10 pe linie sa tina pasul cu toate acestea, pentru că eu am incercat, dar nu mă culcam mai devreme de orele 12 sau 2 dimineața, așa că am renunțat la programul asta haotic și am făcut ce am putut și cât am putut. Important e că am mers la toate cursurile și seminarele.
Aveți sfaturi pentru prima sesiune? A fost stresanta? Pentru mine cu siguranță este și nu va dispărea stresul până când nu voi vedea notele. Nu vreau 10, evident, dar vreau să știu că mi-am dat toată silința și că am rămas cu o bază solidă de informații.

11 răspunsuri:
| LaviniuA a răspuns:

Inveti pe tot parcursul semestrului, ca se te mentii la un 7 asa... iar cand vine sesiunea tragi tare ca sa stii de 9. Vine examenul si zbang! Te trezesti cu un 9, 10, 11 (mai depinde si de punctele din seminar).

| Justme1997 a răspuns:

Eu invatam numai in ultimele 2 zile înainte de examen, dar cel mai mult in noaptea de dinaintea examenului. Nu e ideal dar am luat examenele

| DjSannan a răspuns:

Este normal să fii stresata înainte de sesiune, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ușura încărcătura:

Prioritizează-ți timpul: Identifică cele mai importante cursuri și concentrează-te mai mult asupra lor.

Încurajează-te: Este important să-ți amintești că nu ești singura care trece prin acest proces și că toți trecem prin stres la un moment dat.

Organizează-ți timpul de studiu: Încearcă să-ți organizezi timpul de studiu în funcție de momentele în care ești cel mai productiva

Ia o pauză: Nu ești o mașină și ai nevoie de pauze. Asigură-te că iei pauze regulat pentru a te odihni și a te concentra mai bine atunci când te reîntorci la studiu.

Încearcă să-ți menții un program de somn regulat: Este important să te odihnești suficient pentru a putea studia eficient.

Împarte-ți informația în bucăți mai mici: Dacă te simți copleșit de cantitatea de informație, încearcă să o împărți în bucăți mai mici și să o abordezi în etape.

Nu-ți face griji inutile: Nu te gândi la ce ar putea fi, concentrează-te la ce poți face acum pentru a-ți atinge obiectivele.

Nu te compară cu alții: Fiecare persoană are propriul ritm de învățare și propriile metode de studiu. Ce funcționează pentru unii poate nu funcționa pentru alții.

Nu uita că important este să dai tot ce e mai bun din tine și că important este să rămâi cu o bază solidă de informații

| Ana282003 explică (pentru LaviniuA):

Mulțumesc pentru răspuns!
Am citit în timpul semestrului, doar că mai sunt lucruri de clarificat si îmi este frica de faptul că nu o sa reușesc să termin Oana atunci, iar la seminar am incercat sa fiu activă și să îmi fac temele.

| Ana282003 explică (pentru Justme1997):

Sincer, chiar am colegi care fac așa, doar că eu foarte stresant. Adică, e stresant și așa, când încep să repet cu doua săptămâni înainte, aproximativ. Dar, orice metoda e binevenita când e salvatoare.

| Ana282003 explică (pentru DjSannan):

Mulțumesc!

| DjSannan a răspuns (pentru Ana282003):

Cu placere

| Justme1997 a răspuns (pentru Ana282003):

Si de așteptări, nu prea poti sa iei 9-10 daca înveți doar in ultima zi

| Ana282003 explică (pentru Justme1997):

Da, normal. Când mă refer la așteptări, mă refer și la faptul că nu mă așteptam să am o profesoara care sa vrea să recuperăm materia pe care nu a predat-o ea in timpul semestrului într-o săptămână, sau in sesiune, printre examene. Nu mă așteptam să văd atâta nepăsare.

| Nirvanaaa a răspuns:

Nu ai cum sa stii toate detaliile. Nu mai e ca la liceu. Înveți imaginea de ansamblu și sintetizezi. Ca nu ai timp sa treci prin toate.

| Ana282003 explică (pentru Nirvanaaa):

Ce as vrea să știe despre asta și profesorul meu de la curs, care întreabă de cele mai mici detalii din cărțile din bibliografie, pe care le poți omite daca nu ai idee de faptul că el chiar se va aștepta ca noi să știm acele lucruri.