Daca nu are acte doveditoare pentru absentele alea, nu trece clasa ci ba mai rau, o sa primeasca preaviz de exmatriculare. Si daca face cumva ca absentele alea sa se motiveze, o sa aiba viata grea cu mediile, la unele materii ai nevoie de 5 note + teza in functie de pretentiile profesorului, el neavand niciuna, va trebui sa gaseasca o solutie.
Cred ca tu esti ăla ce te intereseaza ce face colegul, tu ai absente asa ca ramîi repetent nene
Se poate sa treaca clasa, daca indeplineste 2 conditii:
1. Sa aiba motivare medicala pentru toate absentele
2. Va fi examinata si va lua note de trecere la toate materiile (principale).
Acum el nu a fost bolnav deci nu poate motiva absentele daca nu a fost bolnav
Daca nu-si motiveaza absentele, atunci probabil va repeta anul.
Exceptie este doar daca prezinta un motiv foarte convingator (si legal), respectiv primeste si note pentru materii.
Personal, pana in clasa 10-a mi s-a spus ca nu conteaza absentele prin faptul ca, e obligatoriu 10 clase ce mareste numarul de absente de la care incepe sa scada cate 1 pct la purtare, plus ca se face comisie intre profesori si director/directoare pentru a discuta despre respectiva persoana, am avut si 800 si am avut intr-a 10-a media 7, iar in clasa a 11-a, am avut 21 absente si am primit media 8, acum nu stiu daca "legile" astea sunt universale la orice scoala / liceu sau a fost unde am invatat. Legat de repetenție, poti ramane doar daca ai 3 materii sub media 5 si in vara nu reusesti sa treci
Din moment ce intrebi asta e clar ca colegul a lipsit pentru ca asa a vrut. Daca nu a fost bolnav cu acte si analize nu are cum sa motiveze.
De exemplu, daca a fost plecat din tara, sau din alte motive ce nu i se pot imputa.
In aceste cazuri trebuie prezentate dovezi indubitabile la inspectoratul scolar /ministerul invatamantului, pentru aprobare.
andreaandra14 întreabă:
CordovanRaul întreabă: