Pai cel mai important pas e sa gasesti garsoniera care te incanta.
Si aici discutia e lunga si depinde de multi factori, prea multi.
Personal nu as da banii pe o garsoniera decat daca e pentru investitie sa o inchiriezi.
Chiriași ocazionali(gen Airbnb) sau chiriași nefamiliști/familiști(de lungă durată)?
La chiriași ocazionali trebuie să cureți după fiecare, iar dacă apare vreo problemă trebuie să fii și handyman.
Pai depinde de unde o cumperi.Sunt mai multe "locuri" din care poti cumpara garsoniere(ma refer si la firme)
Pasii sunt faptul ca omul de la care o cumperi sa aiba documentatia pregatita, tu mergi la notar cu buletinul si banii si o cumperi, pur si simplu. Dupa aceea, trebuie sa treci apa, curentul si alte utilitati pe numele tau.Trebuie sa fi atent ca acea garsoniera, inainte sa o cumperi, sa fie detinuta, in acte, doar de persoana de la care o cumperi.Altfel, sa nu fie vreun frate pierdut cu care sa ai de te dat in judecata dupa ce ai facut tranzactia.Parerea mea este una buna, este bine sa ai mereu cat mai mult spatiu, doar al tau.
Ca va urma la o periaoda de timp dupa ce vei achizitiona garsnoera sa-ti iei un apartament.O sa te casatoresti, o sa apara un copil, v-a necesita camera lui si asta e urmatorul pas.
Deci probabil o vei vinde-o pentru a avea bani de apartament deci nu trebuie sa te implici pe viata in a o alege dar trebuie sa ai grija sa iei ceva ce vei putea vinde.
Nu, garsoniera este doar pentru mine, nu am în plan să-mi întemeiez o familie.
Eu nu m-a baga niciodată cu un apartament la airbnb. E prea complicat. Ai nevoie de PFA, de acordul vecinilor, de curățenie constanta, riscuri prea mari
Acum vorbește gura fără tine. Peste 5 ani poate o sa fie altfel.