| derEinzelgängerWolf a întrebat:

Buna ziua!

Urmeaza sa intru in ultimul meu an ca si student la informatica, si am inceput sa ma documentez pentru lucrarea de licenta astfel incat sa am mai mult timp.

Initial planuiam sa fac ceva fain, dar mai apoi am aflat ca ea va apartine facultatii si ca ei detin toate drepturile asupra proiectului, ca urmare eu nu voi putea sa il folosesc mai departe.

Intrebarea mea este urmatorarea: mai este in ziua de azi relevanta aceasta lucrare de licenta? Am discutat cu mai multi prieteni care au terminat acest domeniu (unii chiar anul acesta) si absolut toti mi-au spus ca e super lejer si ca nu arata foarte mult interes comisia de evaluare, ba chiar ca nota pe proiect va fi influentata de media pe toti anii (+/- in functie de cat de bun este proiectul). Eu sunt destul de stresat ca trebuie sa fac ceva super complex, dar nici nu vreau sa estimez gresit cantitatea de munca.

In cazul vostru cum a fost?

Multumesc frumos, si o seara buna!

8 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Daca vrei sa faci ceva interesant si care sa iti ofere un avantaj in CV apuca-te sa faci. Lucrarea de licenta este o lucrare publica la care poate asista oricine. SI atat timp cat lucrezi la ea, poti lucra si mai departe, nu sta facultatea sa iti fure tie ideile, fii serios. Cu cat este mai buna cu atat ai sanse mai mari la angajare pe urma.

| derEinzelgängerWolf explică (pentru GdX):

Multumesc pentru sfat!

Ei bine, tu te-ai baza doar pe incredere? Eu zic ca e destul de naspa sa lucrezi la ceva fata de care stii ca oricand cineva poate sa isi exercite dreptul asupra 100% legal...

| GdX a răspuns (pentru derEinzelgängerWolf):

Unde scrie ca isi exercita dreptul 100% legal? De exemplu, lucrarea mea de disertatie a fost un sistem automat de comanda si control dintr-o statie electrica din Bucuresti. Disertatia a fost ce am facut la serviciu. Aici cine are dreptul lega? Beneficiarul lucrarii, firma la care am lucrat, sau facultatea? Stai linistit. Fa-ti lucrarea. Eu te sfatuiesc de bine, pentru ca te va ajuta in viitor. Lucrarea de licenta si disertatie sunt vazute ca lucrari practice de angajatori si cu cat sunt mai bune cu atat ai sanse mai mari. TU faci ce crezi.

| Neutrull a răspuns:

Lasa-te de facutate si mergi la capsuni in Spania sau la babe in Austria

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Defineste activitatea ta universitara, iti arata cat de mandru poti fi de tine, cat de bun esti. O sa o ai toata viata in minte ca prima ta realizare academica si e minunat daca poti fi mandru de ea si peste 20 de ani. Cred ca merita oricat de multa munca, mai ales ca te apuci de ea suficient de tarziu, incat practic sa nu ai prea mult timp de investit.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu am făcut o lucrare de licență complexa și am învățat multe din ea. Am trecut-o ca și proiect în CV și a contat mult la primul loc de munca. În programare din orice proiect ai de invatat

| NLS a răspuns (pentru derEinzelgängerWolf):

Stai linistit, proiectul sau ideea va fi folosit/folosita numai daca e ceva cu adevarat iesit din comun sau daca esti tu un geniu demn sa lucreze pentru NASA, Microsoft...
Unii studentii incearca chestii mai deosebite pentru licenta, cu aplicatie practica:
Softul pentru un manipulator cu control electronic care sa execute anumite operatii prestabilite intr-un post de lucru (mutarea, ridicarea, rotirea unui obiect, gaurire, sau presarea a doua obiecte in vederea sudarii, etc)

Sau un dispozitiv de sortare pe mai multe categorii, cu senzori si camere video.

Sau chiar softul pentru un mouse 3D (pe care il tii pe deget. un fel de Microsoft Kinect).

Dar majoritatea se indreapta spre chestii fara mare aplicabilitate practica, deci mai putin vanate.
Cunosc pe cineva care (la inceputul anilor 2000) a facut jocul Roata Norocului, deci ceva foarte simplu, si totusi, a fost foarte bine vazut.

Altii se orienteaza spre baze de date mai mult sau mai putin complexe.
Poti face si ceva mai banal si fara utilitate in practica, important e sa folosesti la maxim functiile programului, sa lucrezi structurat (subprograme), sa lucrezi cu pointeri, sa folosesti metode (back-tracking, sortare, liste, stive, cozi, etc)
Asta urmareste comisia in primul rand.
Conteaza foarte mult si cum prezinti.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Neutrull):

Dacă unii pot face o facultate și niște studii superioare prin care își pot construi o cariera și tu nu poți nu e nevoie sa îți arăți frustrarea prin răspunsuri aiurea