Deci, din ce am inteles eu din intrebarea ta, o sa te intrebe cine este receptorul textului. Tu NU trebuie sa spui ca receptorul textului este cel caruia i se adreseaza textul si atat, ci, cum ai banuit si tu, trebuie sa spui cine este acesta. De exemplu daca este un articol dintr-un ziar/revista trebuie sa spui ca receptorul textului este publicul larg, toate persoanele care citesc ziarul/revista respectiva atat specializate cat si nespecializate. Daca este un articol de medicina, de exemplu, trebuie sa mentionezi ca textul se adreseaza persoanelor specializate, studentilor sau profesorilor de medicina si asa mai departe, sper ca intelegi, NU e de ajuns sa spui ca receptorul este cel caruia i se adreseaza textul, ci trebuie sa spui CUI exact se adreseaza. Zi buna si bafta la bac!
Atat doar? Ma gandeam ca ar trebui sa zic si daca se adreseaza unei categorii de persoane, ceva. Dar nu stiu sigur, de aia intreb
Păi receptorul este cel care recepționează textul ( al de îl citește) mai mult nu are ce sa fie...
ChrisNOW întreabă:
BraiRotSkibidi întreabă: