Present perfect continuous
Prezentul perfect continu îl folosit pentru a arăta ceva care a început în trecut și continuă până în prezent
She has been working at that company for three years
√Ea muncește la acea companie de 3 ani
sau
Have something done
a pune pe cineva să facă ceva
Folosit have + obiectul+verb la participul trecut când vorbim de cineva care trebuie pus sau plătit să facă ceva pentru noi.
Ex: l had my car washed
Am pus pe cineva să-mi spele mașina.
I have my business taken care of
Plătesc/pun pe cineva să aibă grijă de afacerea mea
He is going to have his car fixed
El are de gând să pună pe cineva să-i repare mașina.
sau
El vrea să-și repare mașina
Sau
În engleza had se folosește la început de frază pentru a ține locul conjuncției IF în subordonatele condiționale de tip 3.
Ex had l taken the train, this would never have happened
Dacă aș fi luat trenul acesta nu s-ar fi întâmplat
Had he known about that would have told me
Dacă ar fi știut despre asta mi-ar fi spus
Had there been a fire, we would all have been killed
Dacă ar fi fost un incendiu cu toții am fi fost uciși
Am vazut ca ai primit ajutorul pentru traducerea corecta in engleza, mie mai imi ramane sa-ti tarduc din engleza in romana, ca pe asta ai uita-o:
In romana, corect este: baschet, nu basket.
I've been playing inseamna ca inca joci. i've played inseamna ca ai jucat si te-ai oprit.
Amandoua sunt ambigue, dar a 2-a varianta e mai exacta in cazul tau. Prima induce faptul ca inca mai joci.
Varianta a 2-a de oarece prima varianta indica prezentul, adica tu inca joci, succes
Hi Cristi! Folosim Presentul Perfect Continuu cat si Presentul Perfect Simplu pentru a exprima o act. care a inceput in trecul si continua (neintrerupt sau cu pauze) pana in present. In contextul in care ai renuntat la basket in urma cu 3 ani, foloseste Past Simple. eg: I played basketball for 3 years (between 2012 and 2015). I've been playing baskeball/ I've played basketball for 3 years.= Joc baschet de 3 ani. I hope you'll find my answer useful. Have a good Friday!
Sjhxjcks întreabă: