| Sonia822 a întrebat:

Care a fost anul cu ultima generatie de soimi? Soimi ai patriei!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

E cum ai zis si tu.
In anul (scolar) 1989-1990 inca au existat, si uniforma s-a purtat pentru cateva luni.
La fel pentru pionieri.
In 1990-91 - no more.

8 răspunsuri:
| Mopmop a răspuns:

1988 parca daca nu ma insel.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Mopmop):

1988-1989, anul 1989-1990 nu s-a terminat cu, comuisti la putere, anul scolar vreau sa spun, oricum imi aduc aminte juramantul soimilor patriei:
jur cu mana pe fundita
si cu kuru pe olita
sa cresc mare si voinic
FARA SA MANANC NIMIC
big grinbig grinbig grinbig grinbig grin

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Parcă, revolutia a fost la finalul lui 1989...
Deci, până atunci, șoimii îmbrăcau costumul, fiindcă poporul român se afla incă in comunism.

| NLS a răspuns:

1990 a fost anul cu prima generatie fara Soimi, si eu am facut parte din prima generatie care a scapat.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru NLS):

1990? Deci, incă se mai purtau uniformele de soimi ai patriei si după revolutie?
Eu puteam jura că in dec 89 s-a incheiat si cu soimii, si cu pioneratul.

Update: Ah! Imi cer scuze, acum am citit cu atentie. Desteaptă-te române→ zic de minewinking.

| Sonia822 explică (pentru Zuzu1991):

Sunt pe un grup unde unii fac clisme si tin post cu apa 2 saptamani. Asa ramai sanatos, nemancand nimic. Macar atunci aveai mancare ECO, nu fake ca acum. Unt FAKE, LAPTE FAKE, IAURT FAKE, MEZELURI FAKE, PAINE CONGELATA, DECI FAKE, PATEURI FAKE, TOTUL E FAKE. Si vad ca esti in viata, haha

| Sonia822 explică (pentru NLS):

Si cum a fost fara sentimentul de apartenenta la ceva, la orice? Natiune, patrie, colectiv, grup.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Sonia822):

Mama draga, iti dai seamna ca nu e pe bune ci facut la misto, impotriva comuismului

cat despre partea eco, spre sfarsit era lipsa serioasa de mancare