| Dilaa98 a întrebat:

Care este cel mai bun profil pentru un liceu care să-ţi ofere după terminarea liceului cele mai multe posibilităţi?

Răspuns Câştigător
| ascovit a răspuns:

Fara nici o indoiala, stiinte ale naturii.
Ce-i drept, se pune mai mult accent pe fizica, chimie, matematica, insa faci cate putin din fiecare. De "n" ori mai bine decat la filiera umana unde fizica, matematica si chimia "dispar" din clasa a11a, iar la mate-info nu mi se pare ca sunt materiile atat de bine echilibrate precum la stiinte ale naturii.
Ce iti pot spune este ca vei face pe saptamana 4 ore de mate, 3 de fizica, 3 de chimie, 2 de biologie, 3 de romana(in clasa 9 faci 4 ore ), faci mai putina istorie(1 ora), geografie(1 ora), engleza si franceza 2 ore, in clasa a 9 a o sa faci logica, o materie usoara si o sa ai o singura ora pe saptamana iar in a 10 a va fi inlocuita cu psihologia si antreprenoriala, la fel de usoare.
Despre teze: se da obligatoriu la romana si matematica si ai de ales 2 dintre urmatoarele obiecte: biologie, fizica si chimie si la cele 2 alese de tine vei da teza.
Bacul este la fel, adica vei da obligatoriu la romana si matematica si de ales 2 materii dintre fizica, biologie si chimie.
Clar, recomand stiinte ale naturii.
Mult succes!

20 răspunsuri:
| ViorelTeVede a răspuns:

Mate-info.

| labontdumitru a răspuns:

Filologie.

| Dilaa98 explică (pentru labontdumitru):

Şi ce opţiuni imi poate oferi?

| OnnyMady a răspuns:

Mate-info,dupa terminare poti sa urmezi aproape orice facultate vrei

| Dilaa98 explică (pentru OnnyMady):

Chiar si medicina si farmacia?

| Simona20122013 a răspuns:

Fara indoiala, stiintele naturii. Poti pleca de acolo oriunde pentru ca strudiez de toate. La filologie ai romana instorie geografie, iar la mate-info prea multa matematica informatica si fizica.

| Simona20122013 a răspuns:

Fara indoiala, stiintele naturii. Poti pleca de acolo oriunde pentru ca studiez de toate. La filologie ai romana istorie geografie, iar la mate-info prea multa matematica informatica si fizica.

| Madutzza98 a răspuns:

Matematica-informatica dupa terminarea liceului poti merge aproape la orice facultate vrei :*

Funda? puppy dog eyes

| Maddaaaaaa a răspuns:

Economic, cel mai bun profil

| Exilee a răspuns (pentru Simona20122013):

4 ore de mate si 3 ore fizica si o ora de informatica fix ca la stiinte lae naturii. Orele atat la m1, cat si la m2 coincind, abia la clasele 11-12 dispare Trunchiul Comun la matematica ( in sensul ca la m1 va fi matematica distructiva, iar la m2 dispare lectia la Analiza matematica convergena sirurilor si teorema de existenta a primitivelor unei functii continue). ATat la M1, cat si la m2, in clasele 9-10, exista TC + CD ( trunchi comun si curriculum diferentiat) si materia este mult mai complexa in sensul ca probleme nu vor mai fi de genul sa rezolvi o banala ecuatie, ci se bazeaza pe discutii, relatii stabilite, aplicarea gandirii si a logicii matematice, verificarea unor cazuri, discutia cazurilor, demonstratii prin reducere la absurd etc...

| Myrelutza98 a răspuns:

Buna!
Eu iti recomand profilul stiintele naturii, deoarece: daca nu mai poti face facultatea din anumite motive, ai putea iesi totusi asistenta...(nu se stie ce ne rezerva viitorul). Daca vei merge la facultate ai multe, multe optiuni.
Succes!winking

| OnnyMady a răspuns (pentru Dilaa98):

Pai daca tu vrei sa faci medicina si farmacia de ce mai intrebi ce profil e mai bun? Du-te la stintele naturii, acolo faci multa biologie si chimie...perfecte pentru medicina si farmacie.Si nu stiu sigur daca poti sa ajungi acolo pe mate-info...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Profil inseamna Real. Specializare inseamna Mate-Info, Stiinte ale Naturii.
Mate-Info e cel mai bine cotat(dar nu toata lumea o sa urmeze facultati ce au de-a face cu matematica, fizica, informatica), poti sa te duci la orice facultate, dar asta nu inseamna ca e si specializarea ideala pentru a te pregati pentru respectiva facultate. Asa cum ti s-a mai zis. Daca vrei sa urmezi Medicina atunci nu te duci la Mate-Info, ci la Stiinte ale Naturii.

| RoataSEîntoarce a răspuns:

Eu as opta intre Stiinte Naturale, mai aleas daca vrei sa urmezi o facultate de medicina sau farmacie ..si mate-info daca vrei sa devii informaticiana sau profa de mate.laughing de la amandoua ai foarte multe optiuni pe langa cele pe care le-am zis. mate-info este foarte grea..sau mie asa mi-i se pare, poate pentru. ca nu imi place matematica..Eu ti-as recomanda S.N [Stiinte Naturale ]. happy :d sper ca te-am ajutat happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru labontdumitru):

Da, somaj placut! Sigur ca da. laughing Cum ti-ai format oare aceasta parere?

| GeorgyGeoClau a răspuns:

Economic, dupa ce iei bacul poti sa te angajezi si fara sa faci facultate

Răspuns utilizator avertizat
| Dilaa98 explică (pentru ascovit):

Mulţumesc! Acesta era şi profilul sper care mă orientam tongue. Faza proasta e că stau cam prost cu fizica pentru că la clasele 5-8 nu prea am lucrat sad

| Dilaa98 explică (pentru RoataSEîntoarce):

Spre asta optez şi eu big grin.Zic că e mai bine să fac ceva real unde pot învăţa multe(mate, fizică, chimie, biologie), decât să pierd timpul la uman şi să nu învăţ mare lucru. happy

| Elisa2809 a răspuns:

M.I,adica matematica informatica pe scurt mate info dar e cam la fel de bun si S. N. E la alegerea ta!