Nu este o formula!
Daca stii o lumgime si o latime o poti afla cu teorema lui Pitagora!
Diagonala o pui ca ipotenuza, iar lungimea si latimea le pui ca cele 2 catete ale triunghiului dreptunghic!
Mult succes! daca nu mai stii ceva da-mi un mesaj privat si te ajut cu placere! mai stiu si eu ceva, chiar daca sunt mai mare!
@ Anonim - da, diagonala patratului e latura radical din 2. Tot cu teorema lui Pitagora iese formula asta, dar la patrat, laturile care le folosesti in T. lui Pitagora sunt egale. La dreptunghi, nu mai sunt egale. Deci teorema lui Pitagora
Poti sa aplici pitagora.tragi o diangonala(care o sa fie ipotenuza) si p-orma ip= radical din suma catetelor la patrat.
Teorema e grezita ip la a2a= cateta 1 la a2a + cateta 2 la a2a
Este o formula, dar e pentru paralelogram cum afli diagonala lunga... l la a 2-a +L la a 2-a + 2xlxLxcos alfa
dar in dreptunghi cos alfa=0 deci dam la teorema lui Pitagora
Nu cred ca este o formula, cred ca trebuie sa aplici pitagora in triunghiul format de diagonala si de laturile dreptunghiului
Asta e la patrat
Intrebarea asta-i din 2010. Ce mai faci in ziua de astazi? Nu cred ca o sa-mi raspunda cineva
Gresit.este si o formula. daca nu stiti nu vorbiti. Radiacal din lungime la a 2 a +latime la a 2 a
Mai madytza aia e formula de aflare a diagonalei patratuluiMare e gradina Domnului...in legatura cu diagonala intr-un dreptunghi o poti afla cu Teorema lui Pitagora[ti-a explicat mai bine just0stefana] Spor la munca
rox_8767 întreabă:
Danaila_Anca_Mihaela_2000 întreabă:
CordovanRaul întreabă: