| Kassandra1408 a întrebat:

Care este Legea Educatiei care interzice strangerea fondului clasei?

3 răspunsuri:
| fuzzer a răspuns:

Strangerea fondului clasei si a fondului scolii este ilegala, au atentionat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Chiar daca legea interzice ca profesorii sa colecteze fondul scolii, aceasta practica este o regula nescrisa in fiecare institutie de invatamant.

Fondul scolii este o taxa neoficiala care se plateste in fiecare institutie de invatamant, fara ca profesorii sau parintii sa dea atentie aspectului ilegal al situatiei. Din punctul de vedere al reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, parintii nu trebuie sa fie constransi sa dea bani la scoala pentru aceste fonduri.
Devenita traditie in sistemul educational, strangerea fondurilor clasei si scolii sunt numite practici ilegale de catre sefii Educatiei.
In ciuda acestui fapt, in multe scoli, traditia continua, banii fiind destinati, cel putin teoretic, cumpararii de materiale didactice si diferitelor reparatii sau obiectelor de mobilier.
Inspectorul scolar Rodica Mighiu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), sustine ca in cadrul inspectiilor scolare din aceasta perioada inspectorii vor atrage atentia directorilor ca astfel de practici sunt interzise. Atunci cand vor exista sesizari ca intr-o anumita unitate de invatamant copiii sunt pusi sa aduca bani pentru fondul clasei sau fondul scolii, se vor face verificari.
„Vor fi discutate si aceste aspecte cu ocazia inspectiilor. Noi dorim sa asiguram deschiderea in bune conditii a anului scolar si normal ca vom prezenta si aceste aspecte. Daca vom primi sesizari vom proceda la analizarea acestora, se vor forma echipe de control. Nu se justifica strangerea fondului clasei sau a fondului scolii, pentru ca nu se cunoaste in mod exact destinatia fondurilor si este ilegala strangerea acestora", a declarat Rodica Mighiu.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, ca orice colecta de bani pentru fondul clasei sau pentru fondul scolii „se plaseaza clar in afara legii" si, din acest motiv, astfel de practici „trebuie sa inceteze".
„Nu trebuie sa se dea bani pentru fondul clasei sau fondul scolii. Cred ca aceasta actiune se plaseaza clar in afara legii. Parintii nu trebuie sa dea bani nici pentru fondul clasei, nici pentru fondul scolii", a subliniat Ecaterina Andronescu.
http://www.evenimentuldebotosani.ro/......colii.html

| Kassandra1408 explică (pentru fuzzer):

It multumesc pentru informatii. Asta am gasit si eu.
Voiam sa stiu exact care este legea care interzice asta. Am inteles ca estica un ordin dar nu l-am gasit.

| fuzzer a răspuns (pentru Kassandra1408):

Este doar o initiativa, legea nu a intrat inca in vigoare.

Întrebări similare