Nu trebuie sa facem confuzie intre "pedagogul" (cu studii medii uneori) care supravegheaza copiii la camine si absolventii unei facultati de pedagogie. Functie de directia aleasa, acestia se pot axa pe domenii cum ar fi consilierea, pedagogia scolara, educatie si formare (in educatia adultilor, resurse umane, managementul organizatiilor nonprofit, etc.). Se discuta chiar posibilitatea ca absolventii de pedagogie sa beneficieze de libera practica, asemenea absolventilor de psihologie ori de psihopedagogie speciala.
Ca in orice domeniu, castigul depinde de job. Daca, in urma facultatii de pedagogie, urmezi un master de resurse umane (de ex) poti avea si un salariu cu 3 zerouri in euro - cu specificatia ca asta este range-ul pentru cei mai buni si pentru firmele cele mai tari - iarasi, ca si in celelalte domenii. In orice ramura cei mai pregatiti si mai performanti au sansele cele mai mari la un salariu mai bun.
De regula se ocupa cu supravegherea si educarea elevilor, in ziua de azi treaba cu marirea de salariu este ceva relativ.
Cel care termina pedagogia invatamantului primar si prescolar este invatatot. Dar cel care termina pedagogia, este pedagog, si tot cu supravegherea elevilor s e ocupa?
adellina întreabă:
Curiosul999 întreabă: