| Zendayya a întrebat:

Câte departamente are Franţa?

Răspuns Câştigător
| MonicaZombiie a răspuns:

Franța are 101 departemente :d

4 răspunsuri:
| VladimirPutin a răspuns:

Multe

| ruxandra1 a răspuns:

Buna! Departamentele (départements în franceză) sunt unitățile administrative ale Franței, foarte asemănătoare cu județele României (care au fost organizate în principiu după acestea). Cele 101 departamente franceze sunt grupate actualmente în 22 de regiuni metropolitane și 5 regiuni de peste mări. Ele sunt împărțite de asemenea în 343 arondismente (arrondissements în franceză). Fiecare departament este administrat de către un Consiliu General ales pe o perioadă de șase ani și este condus de către un președinte cu puteri executive. Guvernul Franței este reprezentat în cadrul departamentului printr-un prefect numit în mod discreționar și este asistat de către unul sau mai mulți subprefecți, în funcție de numărul de centre distincte din departament. Orașul de reședință al departamentului este numit prefectură (franceză: préfecture) iar departamentul este împărțit în mai multe arondismente (între unul și șapte). Capitala aronsidmentului se numește sub-prefectură (franceză: sous-préfecture). Departamentele sunt mai departe sub-divizate în cantoane și comune, acestea din urmă fiind conduse de către un consiliu municipal.O zi frumoasa! Funda?:-d

| corolav a răspuns:

Te-ai grăbit să dai funda chiar primului venit. Răspunsul Ruxandrei este de excepţie. Ce al Monicăi nu cred că te ajută cu ceva.

| Zendayya explică (pentru corolav):

Nu m-am grabit. am vazut si raspunsul Ruxandrei. dar sa stii ca eu am cautat pe wikipedia si am gasit acelasi lucru pe deasupra ca si eu stiu ce sunt alea departamente. nelamurirea mea era faptul ca pe internet am gasit mai multe raspunsuri difrite si nu stiam care este cel corect. de aceea i-am dat lui monica funda.

Întrebări similare