Mi se pare mult mai ok, nu se vor mai face o grămadă de materii care nu au nici o legătură cu situația actuală, nu vor mai pierde timp, vor învăța exact ce au nevoie. Cât despre istorie, geografie și biologie, părerea mea este că ar trebui să rămână în programă până în clasa a V a și de acolo copii să înceapă să învețe materiile pe care îi pasionează.
Tipica rezistenta la schimbare a dinozaurilor care mai bântuie prin învățământ!
Vrei la Drept îți alegi Latina ca opțional ca vei avea nevoie *( Drept Roman & alte chestii de procedura ) altfel NU ii vad rostul ca materie obligatorie!
Vrei marinarie sau lucru în turism alegi Geografia!
Cine vrea cultura generala pune mana pe o carte și invata extra NU își pierde timpul aiurea!
Când VOM renunța la păcătoasa concepție " Putin din TOATE și în final NIMIC " și ne vom SPECIALIZA pe un singur lucru DAR BINE FACUT! O sa vina performanta!
Au dreptate, ce le trebuie alora de la uman mate, fizica si chimie? Nu o vor folosi niciodata la nivelul ala.
Lasa ca si asa daca se face istorie, geografie si biologie tot habar n-au mai ales aia de la real, stiu ei geografie cat sa se descurce in viata.
Este normal sa te concentrezi pe materiile tale ca-s si asa grele, nu sa pierzi timpul cu altele care doar iti mananca din timpul alocat pentru ce trebuie.
In sua destule materii sunt obligatorii, nu e asa ca alegi ce vrei, alegi ce vrei pe langa.