| Andrei144 a întrebat:

Ce credeți despre școală? Eu unul când vine lunea simt că mor, urc scările scolii cu atâta dezgust și dispret... Uneori aud colegi care se întreabă daca au"învățat" și încep să își spună unui altuia lecția iar daca pierd un cuvânt aluneca totul la vale.Profesorii doar vin și turuie materia și cer elevilor să turuie la fel ca ei,desigur luand nota maxima pentru asta,iar la teste unde nu pot doar sa turuie au mereu note mici. Orele nu îmi plac deloc,la bio profa doar ne preda un amalgam de informații pe care îl așteaptă să-l memoram,ce rost are să memorezi zeci de pagini daca oricum o să le uiți,dc nu se explică lucuri esențiale,nu detalii enumerate în continuu,la fizica prof-ul doar vine și baga formule pe tabla,dc ar trebui enumere o formulă specială pentru fiecare caz al unei interactiuni(fie și schimbarea unei variabile o diferenta) dc nu ne arată o singura formula general valabila de la care oricum am ajunge la acele cazuri in circumstanțele aferente,la romana:"ce credeți despre cartea asta?", eu cred că..., Profa:"greșit.Cum greșesc in a spune ce cred?
Exemple mai sunt...Eu unul sunt pasionat de știință dar în școală nu prea am cum sa îmi dezvolt acest aspect,chiar pot spune că învăț vara din filme,video-uri,documentare, cărți, posturi etc.care îmi PLAC mai mult ca la școală.In general în școală ești tratat doar că un Nr pe o hartie,daca ora s-a terminat profesorilor nu le mai pasa deloc de tine si se încearca în continuu sa ne facă să fim la fel,ca niște muncitori in industrie care numai sunt importanți după ce și-au terminat treaba,Pot spune că nu-mi plac nici colegii, am doar prietenii superficiale pentru a nu părea prea ciudat, asta pentru că aproape toți sunt ori niste tocilari despre care nu înțeleg cum sunt asa hype pentru școală nu au habar de nimic ori niste conformiști ce cred că dacă nu fac ce fac și ei sunt pur și simplu anormal in loc de DIFERIT mai ales în gandire și pot spune că nu înțeleg cum de mai toți pot fi așa indiferenți...

Răspuns Câştigător
| Ryumex a răspuns:

Sa nu mai zic ca daca chiar esti inteligent si vrei sa faci ceva scoala nu te va ajuta, trebuie sa cauti singur sa cercetezi sa faci pe cont propriu, pacat ca nu se pune importanta pe aspectul inteligentei si a cunostiintelor.

16 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

Cam asta e nivelul invatamantului in Romania, multa materia nefolositoare, invatamantul romanesc distruge in ziua de azi.

| GoldenZenith a răspuns:

Asta este sistemul la noi in tara, nu ai ce face. Studiază individual, in ritmul tau, tot ceea ce îți place și te atrage.

| Bondarel99 a răspuns:

Scoala e fix pentru cultura generala, nu zic ca nu e folositoare, daca nu ar fi oarecum obligatoriu sa memorezi chestii atunci nu ar invata nimeni nimic, de lene. E adevarat ca in zilele noastre gasesti informatie peste tot, nu mai trebuie sa te duci la biblioteca, doar intri pe net si gasesti orice, inclusiv carti, videoclipuri explicative. Deci ideea e sa te expui la cat mai multa informatie pentru cultura ta generala. Si eu cred ca nu isi mai are rostul sa pierzi atatea ore la scoala si sa inveti doar ce spune profesorul si sa mai si pierzi mult timp aiurea, eu cred ca si 3 ore pe zi sunt suficiente. Americanii si-au dat seama de asta si la ei e in floare homeschooling-ul.
Da, scoala romaneasca a ramas in urma, ar trebui sa se axeze pe predarea informatiei de baza cat sa il faca pe elev sa inteleaga ceva si sa nu se plictiseasca si pe activitati de grup pentru a dezvolta personalitatea, dar si lucruri care nu se pot face acasa, de exemplu lucru in laboratoare. Liceul meu tin minte ca avea 2 laboratoare de chimie pe care nu le-am folosit niciodata...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu avem un sistem de invatamant prea bun, dar asta e.Ar fi mai bine sa se insiste si pe partea practica, nu numai pe cea teoretica.Cat despre faptul ca tu vrei sa ti se predea doar notiuni esentiale,ai si n-ai dreptate.Ele sunt importante pentru a-ti forma o idee de ansamblu, dar daca vrei sa aprofundezi ai nevoie si de detalii, pe care fie te stradui sa le inveti logic, gasind o legatura intre ele, fie le inveti pe de rost.Pana si exprimarea parerii are cateva reguli.Fiecare interpreteaza mesajul in felul lui, dar trebuie sa se incadreze cat de cat in niste tipare, sa nu se departeze de subiect.

| Andrei144 explică (pentru anonim_4396):

Nu mă refer că vreau strict esențial, desigur și aprofundarea este buna dar în cazul în care se face corect cu scop de învățare nu de memorare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Andrei144):

Mda,e adevarat.Dar anumite lucruri trebuie memorate.Adica efectiv nu ai alta cale.

| corolav a răspuns:

Eu mă întreb de ce te-ai dus la liceu?
Atunci cînd a fost să - l începi.
Și de ce te mai duci?
E clar că nu ai nicio orientare. Nu ai nici un viitor.
Hai, pa!

| peperonies a răspuns:

La scoala te duci sa sa demonstrezi ca poti sa joci dupa reguli. regulile sunt, cateodata, sa tocesti materia. crezi ca atunci cand o sa ajungi sa muncesti o sa iti placa ce faci? sa vezi atunci ce misto o sa fie...

| Andrei144 explică (pentru corolav):

Vezi că e invers, eu spre deosebire de tine am idealuri și credințe proprii, pe când tu doar urmezi o linie oarba, plină de conformitate și mediocritate

| Andrei144 explică (pentru peperonies):

Daca faci ce place nu e chiar așa rău, eu unul o să devin programator, pare destul de fain, oricum din nou eu vreau sa zic că sistemul e greșit, ar trebui sa fie apropiat de facultate mai mult, unde înveți ce îți place și nu ești obligat

| Andrei144 explică (pentru anonim_4396):

De acord dar sa fie cu un scop, daca singurul scop e doar pentru o mâzgăleală e degeaba.Deoarece mai tot trebuie învățat pe de rost dar diferență e că uneori ajungi la concluzii noi daca mai și gândești, altfel doar stagnezi intr-un gol fără nicio direcție.

| Andrei144 explică:

Și pentru toti,nu vreau sa zic că,"gata,fara școală etc.",ci doar sa se mai schimbe ceva,de exemplu nu toate orele sunt așa,la geografie profesorul nu doar ne preda,mereu ne lasă să ne gândim și să descoperim singuri un fenomen,o cauza sau o consecință, așa da, la info nu doar ne preda cu Ne arata exemple din viața reală și ne ajuta sa înțelegem deci nu e chiar un iad, unele ore fiind chiar bune dar altele..., și se poate ca frustarea mea sa mai fie și din cauza faptului că pierd 7 h la școală, 2 h dus întors, 3-4 ore teme, adică 12-13 h pe zi alocate scolii.

| corolav a răspuns (pentru Andrei144):

Tu ai impresia că idealurile se realizează fără învățătură de carte?
Tot spălător de mașini ai să ajungi.
Sau vînzător de zarzavat în Piața Matache.

| Andrei144 explică (pentru corolav):

Tu ești fix ca bunica,"învățătura de carte", 1. Nu am zis că gata fara școală ci doar că e cam prost sistemul, 2.eu sunt in al doilea liceu din oraș, 9.27 la evaluare, 3. o să ajung programator 4.idealurile nu le înveți în școală, acolo doar maxim instrumentele dar tot tu le găsești prin meditatie( mă refer la autocunoaștere ) și viața fără idealuri e in van, nu ramai decât un produs in loc de o personalitate.

| Ryumex a răspuns:

O pierdere de timp, dupa ce termini 1-4 si inveti sa scrii si sa citesti poti sa renunti la ea.
Daca te-ar invata la scoala cum sa te descurci in viata ar fi fost ceva.
In rest numai prostii, pierdere de timp si oameni prosti o sa gasesti acolo, o adunatura de capete seci.
Daca ar fi fost promovata INVATATURA, si sa fii lasat copii sa fii studiat sa ii invete sa le placa sa caute sa cerceteze chiar si pe internet ar fi fost ok dar asa...
Ma refer cel putin la noi e VARZA.
Scoala vietii e baza.

| Andrei144 explică:

Adică?