De fapt, firul de par al ursului polar e transparent si albul e dat de reflexia zapezii!
Mai incerc eu
Explicatia stiintifica a culorii lor este ca firele de par, incolore, sunt goale in interior ca fibrele optice si conduc razele ultraviolete spre pielea lor neagra, unde sunt absorbite.
Nu este chiar alb alb impecabil...este o culoare mai stearsa dar din cauza zapezii (ca de asta i se spune ''polar)ii face blana sa arate alba
Era o problema de fizica care mi se pare ca spunea "neagra" sau "maro" am uitat
Adelina a răspuns:
raspuns alese fapt, firul de par al ursului polar e transparent si albul e dat de reflexia zapezii!
si i'ai dat funda, dar gandeste'te blana de urs polar cand o bagi in casa(ca un trofeu) ce culoare are:"alba". acolo de la ce se mai reflecta? deci culoarea blanii este alba nu transparenta. Unchiul meu se ocupa cu asa ceva!
@Alexutza inainte sa dai fundita sau ce ai dat tu daca nu esti sigura de raspuns documeteaza-te mai bine intr-o carete ceva eventul pe un site cum ar fi wikipedia ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Urs_polar ) s nu cred ca cei de pe un asemenea site ar scrie ceva asa numai de dragul de a scrie;)
Blana ursului polar este transparenta si se vede alba deoarece este reflexia zapezii