| GoodGuyOviCONTSUSPENDAT a întrebat:

Ce este de fapt coeficientul unui numar si ce proprietati are el? la matematica...

Răspuns Câştigător
| didiDia a răspuns:

Daca 1992 este intr-adevar anul nasterii tale, nu ar mai fi cazul sa vii pe aici cu asemenea intrebari de copil de clasa maxim a V-a. Coeficientul se inmulteste cu variabila pe langa care sta. Adica daca ai 5x^2-4*x, inseamna ca ai coeficientii 5 si -4. Coeficientul 5 se inmulteste cu x^2, iar -4 cu x. Iar pentru diferite tipuri de exercitii, x va lua anumite valori, astfel incat vei putea face diferite calcule.
ex: x=1 -->5*x^2-4*x=5*1^2-4*1=5-4=1
x^2 inseamna,, x la puterea a doua(sau x la patrat cum se mai citeste el in general in matematica)
* e pentru semnul de inmultire(nu-mi place sa pun x pe post de semn de inmultire pentru ca eu iau x ca fiind o variabila si in plus * cand il pui, se distinge mai repede decat un x din multimea de variabile ce se inmultesc; ex mi-e mai usor sa inteleg a*b decat axb).

4 răspunsuri:
| bestgirl1 a răspuns:

Sincer nu stiu rolling on the floor)))

| GoodGuyOviCONTSUSPENDAT explică (pentru bestgirl1):

Puteai totusi sa nu raspunzi, Sa raspunda cine stie. of

| didiDia a răspuns:

Coeficientul la ce? La ecuatii de gradul n? Si sa stii ca eu zic ca e gresit spus,, coeficientul unui numar''. Coeficientul este el insusi un numar.

| GoodGuyOviCONTSUSPENDAT explică (pentru didiDia):

Si ce rol are acest coeficient, daca zici ca este un numar? Pentru ce se afla langa x sau eu stiu.