Romanizarea este procesul asimilarii de catre imperiul roman a unor popoare antice prin imbinarea civilizatiei romane cu civilizatia popoarelor respective,mai bine spus,preluarea de catre ''bastinasi '' a culturii de tip roman,a structurilor sociale, economice, spirituale romane si a limbii latine ca mijloc de comunicare.romanizarea cuprinde 2 faze consicutive; 1.asimilarea economico-culturala si, 2.asimilarea lingvistico-spirituala. sper ca iti ajunge.
Buna!
Romanizare sau latinizare desemnează un sistem de reprezentare a unui cuvânt sau a unei limbi în alfabetul latin, atunci când respectivul cuvânt sau respectiva limbă se scrie într-o altă scriere. Metode de romanizare sunt transliterarea, reprezentarea textelor scrise, și transcrierea, reprezentarea cuvintelor vorbite. Cea din urmă se mai poate subdiviza în transcriere fonologică, ce înregistrează fonemele sau unitățile cu semnificație semantică în vorbire, și mai stricta transcriere fonetică, ce înregistrează cu precizie sunetele vorbirii. Fiecare romanizare are propriul set de reguli de pronunție a cuvintelor romanizate.
Romanizarea este procesul complex si de lunga durata prin care popoarele stapanite de catre poporul roman preiau de la acestia, limba, religia, etc, sper sa te ajute succes si multa bafta
Miruna122 întreabă: