| Kakarotto2016 a întrebat:

Ce inseamna : dimensiune,universe, galaxie si universe paralel

Răspuns Câştigător
| Riker a răspuns:

Universul reprezintă absolut tot ceea ce există, inclusiv timpul, spațiul, materia și energia, absolut tot ceea ce a existat, există și va exista vreodată. happy Galaxiile sunt doar insule de stele, planete și nebuloase precum Calea Lactee, iar universurile paralele sunt un fel de grup separat de realități, mai multe astfel de universuri formează un multivers.

4 răspunsuri:
| Arietyx a răspuns:

Folosește dicționarul.

| T0T a răspuns:

Poate vrei să spui "universuri". În dicționar vei vedea probabil exact ce a spus un alt utilizator aici, tot ce există, însă dacă ne gândim că înaintea universului nostru a fost ceva ajungem la o contradicție. Mie unul mi se pare o definiție prostească. Dar ăsta e doar punctul meu de vedere. Universul eu l-aș defini ca o construcție, un sistem, care este alcătuită din niște componente, ca și materia și/sau energia care își desfășoară activitatea conform unor legi absolut valabile în întregul acestuia, care sunt peste tot la fel, deci vorbim de o omogenitate. Universul este un sistem alcătuit din subsisteme ce interacționează între ele și au anumite caracteristici universale. Un subsistem îl putem considera ca fiind galaxia, o componentă din univers. În univers sunt extrem de multe galaxii care sunt alcătuite dintr-o colecție de stele, planete, nebuloase în mijlocul unora aflându-se o gaură neagră mare. Toate elementele unei galaxii au în comun faptul că orbitează un centru gravitațional. Ideea de univers paralel pornește de la ce am zis înainte, de la faptul că universul nu reprezintă tot ce există ci că mai există universuri probabil cu alte proprietăți. Conform teoriei stringurilor fiecare particulă este alcătuită din oscilațiile sau vibrațiile posibilelor corzi din care este alcătuită. Acele corzi alcătuiesc o simfonie, iar simfonia cunoscută nouă ne este universul nostru. E posibil însă să existe și altfel de simfonii. De asemenea teoria multiversului explică parțial coincidența imensă în condițiile formării universului și apariția unor sisteme atât de complexe în cadrul acestuia, cum ar fi viața. Dimensiunile ar trebui să le știi de pe la matematică, cel puțin cele 3 dimensiuni spațiale, deci nu voi pune accentul pe asta. De asemenea de la fizică ar trebui să știi unica dimensiune temporală, timpul, sau cea de-a patra dimensiune. Einstein în cadrul teoriei relativității a pus toate aceste 4 dimensiuni în cadrul aceluiași spațiu prehilbertian formând un spațiu Minkovski. Lucrurile se complică odată cu lucrul cu 4 dimensiuni(care nu toate au aceeași mărime). După Einstein se intensifică ideea teoriei unificatoare, o teorie care să explice totul universal. 2 cercetători în special pentru a face încă un pas înainte au dezvoltat o teorie interesantă și mult contestată, teoria Kaluza-Klein care mai introduce o dimensiune spațială, cea de-a 5-a dimensiune. Desigur tu nu vei studia niciodată așa ceva, probabil nici la master sau doctorat căci lucrurile de aici se complică mult. În momentul ăsta în cadrul teoriei M apar 11 posibile dimensiuni. Dacă ajungi să asimilezi ceva din ceea ce se studiază acum poți fi considerat cercetător zic eu. Însă cred că acum prioritatea ta ar trebui să fie să înțelegi bine măcar primele 4 dimensiuni, care au o groază de teorie și care și pe alea nu prea cred că le vei asimila cu adevărat într-o viață. Acum depinde și de tine și de aspirațiile tale.

| Kakarotto2016 explică (pentru Riker):

Multumesc

| Bors_Benone_1966 a răspuns:

Nu stim nimic, zero. avem doar o suta de ani privind explorarea. imaginativa cum ar fi sa avem 3, 4, 5 trilioane ani de tehnologie aplicata, ...credeti-ma nu vreti sa stiti