Omul neducat este cel ce se comporta execrabil pentru ca educatia presupune si ce ai invatat acasa (cum te comporti), si ce ai invatat in scoala, si prin socializare. Ca-i judeca pe altii nu este needucat. Doar Biblia spune "crede si nu cerceta", dar Biblia este scrisa de oameni care au avut interesul asta. Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru. Pocaitii mai au obiceiul sa spuna ca nu-l judeca pe celalat, dar am fost la o slujba a lor (nu stiu cum s-o numesc) si au spus de 3 ori ca sunt si din cei necurati printre noi, batand saua sa pricep eu si rudele mele care eram ortodocsi.
Un om needucat e cel marlan/meltean părerea mea.
Ca poți sa fi și fără studii și sa ai bun simt și o creștere bună.
Nu tine de studii. Tine de "cei 7 ani de acasa".
Needucat e cel care nu stie sa se comporte civilizat in societate.
Un om needucat? Un needucat este un om care judeca, acuza pe nedrept, injura din orice, minte, jigneste. Chiar daca nu are studii, o persoana poate fi cu bun simt si cu "cei sapte ani de-acasa".
Un om prost-crescut. Nu trebuie sa fie neaparat ceva foarte negativ. De exemplu, sunt persoane care isi iau libertatea de a te tutui de cum te vad, desi nu ar fi cazul, sunt persoane care sar peste "buna ziua" in mod sistematic etc.
Comportament inadecvat și trage concluzii fără fapte reale sau explicații bune, de asemenea îngust la minte să nu considere alte posibilități.