Eu fac inforomatica la scoala si da, exista o foarte mare asemanare.La informatica se lucreaza si pe calculator, insa intr-un anumit program care ruleaza probleme.Informatica pe care o invatam la scoala(si daca vei da la profilul mate-info vei invata si tu)nu are nicio legatura cu jocurile, folosirea internetului sau a word-ului, ci se fac diferite probleme care stau la baza rularii programelor.Asa cum la matematica faci probleme si rezolvi ecuatii, asa si la info exista unele probleme dar pe cazuri generale.
ex: la mate faci 2+3=5, la info faci caz general adica daca primul nr.are o anumita proprietate, al doilea alta iti afiseaza un alt rezultat decat 5.Deasemenea la info faci si matrici, vectori, inversul unui numar, verificare daca un nr este prim(se poate face un program unde daca scrii un numar iti afiseaza daca e prim sau nu), etc.
In ce sens? informatica nu poate exista fara matematica
Baza 2 (1 si 0) e la baza informaticii
@trustbogdanEu ma refer ca informatica are legatura cu calculatoarele si matematica cu calcule
p. s: eu nu fac informatica asa ca nu stiu.De aceea am intrebat
Calculatoarele functioneaza cu formule matematice, programele sunt concepute numai din formule matematice, char si raspunsul asta contine numai cifre, numai ca nu le vezi tu.
Nu ai putea să înveţi niciodată informatica făra să ştii matematică. La informatică faci tot matematică dar într'un limbaj de programare cum ar fi Pascal sau FoxPro
Daca studiem cuvantul ''informatica'', acesta provine din alcatuirea cuvintelor ''informatie'' si ''matematica. Pentru a profesa bine trebuie sa le cunosti pe amandoua. Aceste doua discipline sunt pe picior de egalitate fiind o legatura comuna.
Algoritmurile pe care le faci la scoala sunt pentru probleme de matematica. In rest nu au nici o legatura, poti face un site, poti face un joc si poti face o aplicatie pentru telefon fara nici un pic de matematica.