Eu am facut in clasa a VIII-a 'Popa Tanda' de Ioan Slavici(nuvela),'Baltagul' de Mihail Sadoveanu(roman),'Planeta celor doi sori' de Horia Arama(povestire SF),'O scrisoare pierduta' de Ion Luca Caragiale(comedie),'Lacul' de Mihai Eminescu(poezie),'Emotie de toamna' de Nichita Stanescu(poezie)
O scrisoare pierduta - I. L. Caragiale
Baltagul - Mihail Sadoveanu
Acestea sunt cele mai importante. Sigur, mai este si lista cu lectura suplimentara dar aceasta ti`o va da profesoara. Lectura placuta.
Titanic vals de Tudor Musatescu, Baltagul de Mihail Sadoveanu, O scrisoare pierduta de I.L.Caragiale, Miorita, Somnoroase pasarele -Mihai Eminescu `
operele:poezii:izvorul noptii de lucian blaga,emotie de toamna de nichita stanescu,opere:baltagul de sadoveanu,o scrisoare pierduta de carajiale,planeta celor doi de horia arama, balada miorita de vasile alecsandri, si a mai fost o pezie de dragoste de Mihai Eminescu dar nu mai stiu cum se numeste...in fine pe astea le-am facut.
Basmul-comentariu+caracterizareraslea cel voinic si merele de aur
nuvela-comentariu+caracterizareopa Tanda
comedia:O scrisoare pierduta
opera lirica:Lacul
pastelul:Iarna sau Sfarsit de toamna
fabula:Bivolul si Cotofana
astea au intrat anul asta in programa de evaluare nationala+text la prima vedere.in general asta se da.noi am avut sa facem comentariu pe basm
vallerya întreabă: