Eu am facut in clasa a VIII-a 'Popa Tanda' de Ioan Slavici(nuvela),'Baltagul' de Mihail Sadoveanu(roman),'Planeta celor doi sori' de Horia Arama(povestire SF),'O scrisoare pierduta' de Ion Luca Caragiale(comedie),'Lacul' de Mihai Eminescu(poezie),'Emotie de toamna' de Nichita Stanescu(poezie)
Titanic vals de Tudor Musatescu, Baltagul de Mihail Sadoveanu, O scrisoare pierduta de I.L.Caragiale, Miorita, Somnoroase pasarele -Mihai Eminescu `
O scrisoare pierduta - I. L. Caragiale
Baltagul - Mihail Sadoveanu
Acestea sunt cele mai importante. Sigur, mai este si lista cu lectura suplimentara dar aceasta ti`o va da profesoara. Lectura placuta.
operele:poezii:izvorul noptii de lucian blaga,emotie de toamna de nichita stanescu,opere:baltagul de sadoveanu,o scrisoare pierduta de carajiale,planeta celor doi de horia arama, balada miorita de vasile alecsandri, si a mai fost o pezie de dragoste de Mihai Eminescu dar nu mai stiu cum se numeste...in fine pe astea le-am facut.
Basmul-comentariu+caracterizareraslea cel voinic si merele de aur
nuvela-comentariu+caracterizareopa Tanda
comedia:O scrisoare pierduta
opera lirica:Lacul
pastelul:Iarna sau Sfarsit de toamna
fabula:Bivolul si Cotofana
astea au intrat anul asta in programa de evaluare nationala+text la prima vedere.in general asta se da.noi am avut sa facem comentariu pe basm
vallerya întreabă: