| SamuelElias a întrebat:

Ce opțiuni am să obțin diploma de bacalaureat mai târziu, dacă mă las de școală acum, în clasa a 12-a?

Salut! Sunt în clasa a 12-a și mai am aproximativ 6 luni până să termin liceul. Din motive personale importante, o să trebuiască să mă las de scoală. După o analiză atentă, sunt destul de sigur că nu voi avea nevoie de diploma de bacalaureat pentru cariera pe care vreau să o urmez. Totuși, mă gândesc că este posibil ca în viitor să apară situații în care această diplomă să-mi fie necesară.

Ce alternative am pentru a obține diploma de bacalaureat mai târziu, dacă nu termin acum liceul? Știu că există opțiuni precum reînscrierea, învățământul seral sau alte căi, dar nu sunt sigur cum funcționează fiecare. Cineva care a trecut printr-o situație similară sau știe detalii mă poate ajuta?

Mulțumesc mult!

6 răspunsuri:
| DoarDorr a răspuns:

Crezi tu ca nu vei avea nevoie de diploma de bacalaureat. Doar daca nu vrei sa devii infractor. De ce nu faci un efort de doar 6 luni ca sa-ti termini scoala? Si daca esti in puscarie, poti urma scoala de acolo.
Te poti reinscrie mai tarziu dar iti va fi mult mai greu.

| johnnny123 a răspuns:

"După o analiză atentă, sunt destul de sigur că nu voi avea nevoie de diploma de bacalaureat pentru cariera pe care vreau să o urmez"

Cât de atentă a fost analiza și care e "cariera" pe care vrei să o urmezi fără diplomă de bac?

| SamuelElias explică (pentru johnnny123):

Sunt persoană predominant artistică, consider un job în domeniul vestimentar. Pe scurt o să fac haine. Cursurile și calificările pentru un designer vestimentar nu necesită o diplomă de bac. De asemenea sunt total echipat intelectual să dezvolt întreprinderi și afaceri. În fapt, am avut mai multe inițiative de antreprenoriat in anii precedenți. O afacere în domeniul textilelor ar fi ideal pentru mine. Evident, sunt dispus să studiez pentru ceea ce vreau, urmând cursurile menționate.

| SamuelElias explică (pentru DoarDorr):

Nu pot să depun efortul să termin școala. Dacă o să am nevoie de bac mai târziu, desi ma îndoiesc, o să fac ce trebuie făcut

| johnnny123 a răspuns (pentru SamuelElias):

Și dacă după 10 ani realizezi că domeniul este mult mai greu decât anticipai și nu toată lumea devine Tom Ford, nu vei regreta că ai renunțat să-ți iei diploma de bac când erai la un pas? Mai ales dacă ești "total echipat intelectual".

Eu nu zic să nu-ți urmezi visul. Zic doar că este o greșeală să nu iei bacul acum, când este cel mai simplu să-l iei.
Știi vorba aia "prefer să-l am și să nu am nevoie de el decât să am nevoie de el și să nu-l am".

Bula
| Bula a răspuns:

Mai tarziu, daca nu termini cele 12 clase in acest an, atunci le poti termina la seral, DAR va trebui sa te inscrii din nou in clasa a 12-a + sa mai faci si clasa a 13-a (pentru a primi adeverinta de terminare a liceului).
Dupa terminarea liceului poti da examenul de bacalaureat ori de cate ori doresti.
Diploma de bac ai nevoie doar pentru inscriere si urmare de facultate.