Sunt bune facultățile particulare. Dar mă refer în special la cele cnu grad de încredere ridicat.
Acolo într-adevăr au venit cei da la ARACIS în comisie să examineze prin anumite bareme spațiul raportat la locuri, dacă există bibliotecă dacă există mobilier nou, dotări.
Deci, cele cu grad de încredere ridicat sunt echivalentul celor de Stat. Dar ai rămâne mirat dacă ți-aș spune că universități de stat sunt mult mai slabe ca cele private.
Sunt profeosri la fel de buni la privat exact ca la stat, poate chair și mai buni. Pentru că slariul este ori la fel ori mai mare ca la stat.
Atâta timp cât te ții de treabă și înveți, poți fi mult mai bun față de cei de la stat.
Știu persoane studenți care sunt la stat (nu dau numele facultății dar oricum aici în București) care nu știu să scrie corect, scriu greșit folosind dezacorduri, dar sunt pe locuri bugetate.
Cei care sunt rău intenționați să spun vorbe urâte despre unviersitățile particulare nu vor decât să accentueze marea calitate a celor de stat deși e complet fals. Au luat aceiași litanie în gură și nu mai scapă de ea.
Prin urmare, dacă îți pui în cap să înveți să fi bun poți fi mai oriunde.
Oricum prostia asta majoră care o au în cap angajatorii mi se pare de-a dreptul aberantă. Să primeze dilpomele celor de la stat în detirmentul celor de la facultățile private. Poate se va schimba ceva în România asta în care trăim. Să se pună accent pe ceea ce ști tu să faci și ce ai în cap. Și la stat poți intra pe locuri bugetate bou și să ieși peste 3 ani sau chiar după master după 5 ani - vacă. Și atunci? Ce ai făcut nimic? N-are rost sincer.
Facultatile particulare sunt vazute prost la noi in tara pentru ca nu au vechime si sunt doar niste afaceri cu scopul de a avea profit. Acolo totul se petrece contra cost.
Daca tu inveti, poti invata oriunde, doar ca la facultatile de stat e posibil sa dai peste profesori mai bine pregatiti, peste programe de pregatire ale studentilor mai seriose.
de facultatile de stat DOAR cu taxa nu am auzit, locurile alea cu taxa sunt la fel ca restul locurilor finantate de la buget
Nu cred ca e un bun criteriu de diferentiere. La urma urmei, tot trebuie sa inveti.
Majoritatea profesorilor care predau in cadrul facultatilor particulare sunt de regula foarte slab pregatiti si din acest motiv si nivelul de educatie primit este unul la fel de mic. Acesta este principalul motiv care a fost luat in calcul in momentul acreditarii lor de catre ARACIS-cel mai important organism care masoara calitatea educatiei oferite in universitatile din Romania. Vezi lista facultatilor si a specializarilor neacreditate si de neincredere in urmatorul material : http://www.money.ro/lista-facultatilor-neacreditate/
"Cine vrea sa invete, invata oriune". Atunci stai acasa! Este cea mai stupida chestie ever!
La stat se da examen de admitere, la particular se intra pe dosar. La stat daca nu iti iei examenele, te duci in restanta. La particular le platesti si toata lumea e multumita. Facultatile de stat au traditie, in cazul facultatilor particulare se pune problema acreditatii. La facultatile de stat sunt alte criterii de exigenta, cunoscute si de viitorii angajatori.
Deci, tu cam de ce crezi ca facultatile de stat "cantaresc" mai mult?
La Istorie la Universitatea Bucuresti, pentru cursul Grecia Antica, an 1 semestru 1 iti da doamna Zoe Petre vreo 15 carti, pe care trebuie sa le intelegi, caci sunt dificile, nu fiindca ar fi dansa rea, ci pentru ca stiinta in sine este dificil de inteles. Sigur, mai trebuie sa citesti cate ceva si pentru seminarii. La Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir acelasi curs, an, semestru, primesti de invatat 26 de pagini, nimica de citit. Iar la Spiru Haret, la zi, se da test grila si primesti raspunsurile pe situl facultatii, ca sa le inveti pe dinafara. 1A, 2A, 3B, 4A, 5C etc. Dar vorba ta, la toate trei trebuie sa inveti.
Nu vad o problema ca se intra cu dosar.e mai fain..ar fi mai usor pentru mine si vezi ca si la stat se intra cateodata doar pe baza de dosar.E mai fain in ce sens? Pentru ca deja inveti de rupi pentru bacalaureat in anul ala, sa mai inveti si pentru admitere e cam prea mult, stresant..asta mi-au zis toti care au dat admitere, ca au invatat foarte mult pentru bacalaureat si a fost foarte stresant sa mai dea si admitere.
La facultatile de stat sunt profesorii mai duri, mai ''scarbosi'' si poate nici nu contezi pentru ei, inteleg.
Pe bune? Eu sa fiu in locul maica-tii nu ti-as da niciun ban. E mai fain ca stai si-o freci dupa bac? Pai uite de-asta angajatorii cauta absolventi de facultati de stat. Si uite de-asta daca vrei sa inveti NU inveti oriunde, ci te intereseaza calitatea invatamantului si a profesorilor. Cei de la stat sunt mai rai, pentru ca vor sa te responsabilizeze, sa inveti, nu sa treci ca gasca prin apa si apoi sa te lauzi ca ai facut facultate. Si tot de-asta studentii/absolventii de facultati de stat nu vor fi niciodata egali cu aia care au terminat facultati la butoane, facultati de dupa blocuri, SH-uri si alte alea.
Atunci zi asa: ca nu te simti in stare sa sustii doua examene. Sa nu obosesti, mititelul de tine! Tu de cramponezi de bac? Pe vremea noastra si alor tai, bacul se dadea la 6 materii. Dupa bac, obligatoriu dadeai admitere la facultate. Si uite ca n-am murit, nu ne-a crapat capul. Voi aveti acum bacul la 4 materii si nici pe ala nu sunteti in stare sa il luati.
Cand o sa vezi cat ai de invatat in sesiune, bacul o sa ti se para floare la ureche. Oh, but wait! Ca tu inclini sa te duci la particular, unde examenele se platesc.
Eu optez mai intai pentru facultate de stat dar umanista care se intra pe baza de dosar sau in cel mai greu caz pe un amarat de test grila. Uite-te la raspunsul lui Anonimuserr ...nu stiu de ce te-ai suparat cand a zis cineva ca cine vrea sa invete invata oriunde,practic asta e adevarul, daca ai ambitie si vrei sa inveti, vrei sa iti urmezi visul, vrei sa faci ceva cu viata ta, poti invata si la particular..nu numai la stat.Dar oricum nu apar facultatile particulare, eu doar am intrebat despre ele..ca sunt unele facultati private chiar bune si sunt considerate de multi fabrici de bani..insa e o generalizare pripita.
Gandeste cu propriul creier! Nu ti se pare curios ca deviza asta e susținuta numai de studentii de la particular? Si daca prin absurd ar fi adevărat, de ce exista facultati de elita, de ce exista scoli bune si mai putin bune, de ce mai frecventeaza elevii institutiile de invatamant, cand pot sa invete acasa cu parintii? Tu de ce te-ai dus la școală, ca putea vecinul de la 3 sa te invete alfabetul? Ah, da, pentru ca daca vrei sa inveti, inveti oriunde. E un cliseu de mizerie! Vad ca indiferent ce răspuns ai primi, esti dispus sa alegi calea mai simpla. Prietene, in felul asta, sa nu te plangi ca te nedreptatesc angajatorii. Si sa nu ai pretentia vreodata sa fii egal cu unul care a ales sa nu intre doar pe dosar sau sustinand "un amarat de test grila"
zxzx întreabă: