| Florin458 a întrebat:

Ce parere aveti de facultatile terminate la frecventa redusa?

Sunt student la zi si trec anul III, facultatea avand 4 ani,insa din cauza jobului destul de solicitant nu stiu daca o mai pot continua la zi,desi am colegi pe care nu i-am vazut niciodata la fata si trec miraculos an de an,fara a se prezenta la examene,probabil dau tot in restante,desi greu de crezut sa invete atat.
Ca si mod de predare sunt profesori care predau, dar foarte putini, in rest se vine cu proiector si se pun slidere iar profesorul vorbeste de acolo.Multe informatii trebuie sa le inveti individual, iar din acest punct de vedere se cam aseamana cu frecventa redusa unde inveti tot singur materia pentru examene.

Ma interesa daca pe diploma scrie ca am absolvit la frecventa redusa si daca acest lucru afecteaza cu ceva angajarea in domeniul in care am terminat studiile?!

6 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

In primul rand nu cred ca se poate sa te muti la frecventa redusa.
In al doilea rand, ai rezistat 2 ani, ce te face sa crezi ca nu mai rezist 2? Fa si tu ce fac colegii tai.

| B3HappyN0Worry a răspuns:

Bună. Și tu primești aceeași diplomă ca toți ceilalți chiar dacă ai terminat la frecvență redusă sau la zi, deci nu te poate afecta în vreun mod. Cel puțin asta scria pe site-ul oficial al unei facultăți (Alexandru Ioan Cuza din Iași), și având în vedere că probabil nu e la toate la fel, ți-aș propune să cauți informația asta pe site-ul facultății tale pentru a fi sigur.

| Florin458 explică (pentru Bondarel99):

De putut se poate.In anul I si II nu am lucrat si aveam timp, acum nu prea mai am si exista sansa sa nu pot da decat foarte putine examene in sesiune, intrucat nu prea mai am timp sa ajung si la facultate, iar in restante sa ramana foarte multe de dat.Cat despre colegii care trec fara sa vina deloc, e problema lor cum trec, desi crede-ma ca este foarte greu sa dai intr-o sesiune de restante examenele, colocviile etc de pe ambele semestre si asta in 2-3 saptamani.l

| Florin458 explică (pentru B3HappyN0Worry):

SaDssOng-stiu,insa am intrat acum pe site-ul facultatii si in momentul in care ceri eliberarea diplomei de absolvire trebuie sa completezi forma de invatamant absolvita si din ce am mai auzit si de la alte persoane, ar scrie forma de invatamant absovita.Pe site nu scrie exact, ci sunt doar documentele pe care le completezi si de acolo se poate deduce cat de cat treaba asta.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Florin458):

Scrie pe diploma forma de invatamant, asta e sigur. Dar poate te mai gandesti. Inveti si tu cand ai timp si dai in toamna ce ai de dat.

| alessia5158 a răspuns:

"LICENȚA - Diploma conferită după promovarea unui program de studii universitare de licenţă se numeşte diplomă de licenţă, diplomă de inginer sau, după caz, diplomă de urbanist. Pe diploma de licenţă, pe diploma de inginer sau, după caz, pe diploma de urbanist se menţionează toate informaţiile necesare pentru a descrie programul de studii absolvit, inclusiv forma de învăţământ urmată şi titlul obţinut"--- vezi in sursa : https://www.edu.ro/acte-de-studiu
La angajare, nu are nicio relevanta forma de invatamant--- angajatorul nu este interesat de acest aspect ci de altele!
La iesirea la pensie va conta sau nu va conta, depinde de legea aflata in vigoare la data pensionarii! ---pana nu demult, doar forma IF era luata in calculul vechimii in munca.