Parerea mea este ca a fost unul dintre cei mai buni presedinti ai SUA, de aceea a fost si ales de 4 ori.
De ce? Ce anume a făcut el, în afară de faptul că îl admira pe Stalin, căruia i-a dat toată Europa de Est?
Vezi pe en.wikipedia.org sau ro.wikipedia.org si o sa te lamuresti, daca n-ai citit nimic despre el.
Tocmai că am citit și mi se pare că meritele îi sunt foarte exagerante și am vrut să discut cu cineva despre asta.
Asta-i parerea ta si ce am scris parerea mea. Fiecare are dreptul la o parere proprie. A fost un mare om de stat, a facut multe lucruri bune si putine greseli, n-o spun eu, o spun istoricii.
Unul dintre cei mai buni presedinti, daca nu cel mai bun.
Poate sunt unii suparati pe el, dar pana la urma a facut din America o super-putere.
Este drept că Roosevelt era un om fără onoare, căruia nu-i păsa cum câștigă atâta timp cât o face.
Și totuși, mă întreb cum poate cineva să placă un om care nu citea cărți, avea cunoștințe extrem de limitate privind Europa și limbile străine și a fost apropiat atât de Stalin, cât și de Hitler.
Răspunsul dvs. mi-a amintit de cazul domnului Raymond Moley, profesor universitar și apropiat al lui Roosevelt (care-l consulta când era vorba de politică) care a scris în 1943, în "Newsweek" un articol propagandistic pro-sovietic, care încerca să justifice anexarea țărilor baltice. Când criticile la adresa articolului (plin, de altfel, de greșeli, cum ar fi că lituanii sunt slavi) au început să apară, Moley a răspuns acestor critici printr-un articol întitulat "To my critics" (bănuiesc că nu știa că-i fură titlul lui Eminescu) care se închide cu fraza "My critics are entitled to their opinions and I to mine". Nu există fapte, totul este relativ, deci toată lumea poate fi expert în orice domeniu.
Este o opinia mea, într-adevăr, pe care am expus-o aici ca să văd cât de bine stă în fața criticii. Pentru că o opinie, fie a mea, fie a dumneavoastră, trebuie să fie corectă. Iar scopul meu aici este să aflu care dintre ele este corectă.
Nu este opinia mea, am spus mai sus, este opinia istoricilor si eu ii cred.
Dar daca afli opinia corecta sa imi spui.
Nici eu nu sunt fanul lui, dar el a fost bun pentru americani. Fara el nu exista dominatia lor asupra lumii.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Sjhxjcks întreabă: