Nu înțeleg cum te-ar strânge de buzunar când Bucureștiul este cel mai scump oraș. Orice alt oraș are prețuri mai ieftine, chiriile sunt mai mici, cazarea în cămine mai ieftină, stilul de viață aproape la fel, ai transport în comun, nonstop uri, cluburi, în toate orașele mari unde sunt universități. Poate ți-e frică să ieși din zona de confort, dacă îți dorești ceva cu adevărat o să faci tot posibilul să reușești bro.
Este o diferență. Chit că nici facultățile de stat nu sunt cine știe, cele private sunt și mai rău.
Se știe că la cele private examenele sunt foarte ușoare, de multe ori nici nu se dau, ci se cer proiecte. Deci dificultatea este o glumă.
Ca și recunoaștere, totuși este o facultate, și o diplomă recunoscută, chit că este mai slab văzută.
Ce te face să alegi una privată?
La modul general facultatile si universitatile private au fost create ca niste afaceri aducatoare de bani, care scot someri si prostovani cu diplome pe banda rulanta
E o afacere si ca orice afacere vrea sa castige cat mai multi bani, de asta au putine locuri la buget si restul la taxa
Despre universitatea ta la mod individual nu cunosc, eu am vorbit la general despre cine sunt facultatile private asa cum ai intrebat
Cat despre importanta diplomelor in Romania nu se fac diferente intre facultatile de stat si cele private pentru ca angajatorii nostri in marea lor majoritate sunt tot acei inculti care au terminat facultati cotizand bani
Corect ar fi sa existe numai facultati de stat si doar putini si pe merit sa reuseasca sa le termine!
Uite care e sfatul meu.
Verifici toate universitățile mai bune din România, cauți specializarea pe care ți-o dorești, dar in același timp să aiba multe locuri bugetate.
Dacă o faci cu cap, intri la buget cu orice medie, facultățile din cadrul unui departament au trunchi comun( cel puțin 2 ani se fac chestii similare), și alegi specializarea unde sunt mai multe locuri bugetate și mai putini studenți dornici să dea acolo.
Dacă îți faci researchul bine, reușești lejer să intri la buget și să rămâi la buget 4 ani, apoi la master la fel.
Sincer,optiunea de a face facultatea in alt oras in afara de Bucuresti m-ar strange destul de mult de buzunar, iar in ceea ce priveste mediile pentru buget si taxa la ase sunt foarte mari, mai am varianta sa astept pana in toamna sa incerc la unibuc cu admiterea, la sesiunea iunie-iulie din cate am vazut daca luai peste 5 in examenul dat de ei, intrai...dar asta tine de cate locuri libere sunt ramase si nu stiu cum va fi in toamna trebuie. Alta varianta e sa intru la ase pe alta facultate si sa fac cursuri in cadrul facultatii sau idk.
Curiosul999 întreabă: