Probleme unui elev pot fi multe.
In perioada comunista, parintii isi putea intretine copii, fara prea multe sacrificii, cgeltuielile fiind foarte mici comparatic cu cele de astazi.
Dupa schimbarea regimului, capitalismul salbatic a ingenunchiat multe familii romanesti, unii copii mergand cu tenisi rupti la scoala, iar altii sunt adusi cu jipul.
De aceea intrebarile profesorilor de genul "Ce probleme aveti voi? " "De ce nu invatati?" sunt stupide intr-o oarecare masura.
Ministerul educatiei nationale ia masuri in folosul societatii, aceasta reglementare (daca o pot numi astfel este utila, pragmatica ), asadar, da, iti impartasesc opinia.
Depinde de aspiratiile fiecaruia. Daca vrei sa fii muncitor si sa ai un sef patron pe capul tau sa muncesti mult greu pe un salariu minim de economie da este ok. Insa daca vrei sa ai o functie respectabila la locul de munca sa fii manager doctor asistent si sa castigi foarte bine facand o munca lejera care nu necesita efort mare fizic ar trebui sa pui mana pe carte sa fie la un liceu bun. Viitorul incepe cu si prin educatie
Daca ar dota scolile profesionale corespunzator si ar ajusta programa incat elevii aia sa si invete ceva as fi de acord. In momentul asta ideea e proasta.
Poate cu efort sustinut in vreo 5 ani..pana atunci schimabrea asta face mai mult rau.
Corect pentru ca dacă au nota mica gen 5 și nu i lași sa facă nimic pe plan profesional ce ai făcut? Nimic asa mai bine sa învețe o meserie ca să și poată asigura cândva un trai normal
De acord, în cazul în care și profesorii care predau acelor elevi să fi obținut minim 7 la ultimul concurs de titularizare.
Am o parere proasta, dupa mine nu aceasta este calea de urmat.
Mai bine ar fi sa nu se sustina evaluarea nationala ci examene de admitere in licee si in scolile profesionale. Sigur ca ar fi bine ca si locurile din licee sa fie aproximativ egale cu cele din scolile profesionale, astfel s-ar face mai multa carte si in licee si s-ar invata meserie in scolile profesionale.
De altfel, cine vrea sa urmeze studii superioare, o poate face si dupa absolvirea scolii profesionale, urmand liceul la seral sau cu frecventa redusa, exact asa am facut si eu.
Se poate ca problema reala sa fie numarul prea mare de locuri din invatamantul liceal. Astfel incat intra si elevi care au luat 1 in examene. Sunt locuri si in invatamantul profesional, dar elevii si parintii prefera invatamantul liceal.
Cred totusi ca e prea mult ca fiecare liceu sa aiba propriul examen, daca am inteles bine ce propui.
Reciteste-mi primul raspuns, n-am spus ca fiecare liceu sa aiba o admitere proprie. In schimb fiecare profil ar trebui sa aiba admitere proprie, sigur ca aceeasi in toata tara.
Pentru ca mi-ai catalogat raspunsul, trebuie sa imi iti ofer scuzele mele, pentru netastarea formelor corecte ale unor cuvinte si pentru concizia raspunsului.
Am absolvit un profil real, de aceea tot incerc sa comprim cat mai mult tot ce scriu.
Adi1987 întreabă: