Educația civica exista, nu știu ce se mai învață acum dar țin minte ca eu învățasem de constituție și alte legi în clasa a8a
Din răspunsul pe care mi l-ai dat, este clar că habar nu ai despre ce vorbesc și nici măcar nu ai înțeles întrebarea.
Altfel nu ai fi făcut distincția asta între legi și drepturi. Drepturile sunt consacrate de constituție.
Domeniul juridic nu vorbește doar despre legi, ci și despre drept în esența sa. Și nu orice înseamnă drept, înseamnă și lege.
Mă rog, întrebarea se adresează oamenilor maturi care au trecut de niște ani de școală și care au maturitate necesară ca să răspundă la o întrebare. Tu nu te încadrezi aici așa că... Te rog.
Daca e predata de aceeasi incompetenti care predau civica, e la fel de inutila
Îmi pare rău dacă la vârsta pe care pretinzi că o ai nu înțelegi ce e educația juridică, dreptul, legea și așa mai departe. Eu am pus o întrebare și tu pomenești de educația civică, efectiv singurul lucru pe care îl au în comun cele 2 subiecte e cuvântul "educație" din nume. Nu înțelegi nici măcar legătura între drepturile fundamentale ale omului și legi )
Nu înțelegi o *** întrebare simplă? Dacă nu ai nimic util de spus, sau un răspuns care să se potrivească la întrebare, nu înțeleg de ce te mai implici.
"nu prea și-ar avea rostul din moment ce legi se dau în fiecare zi" e cel mai eronat, dezinformat, lipsit de sens și prostesc răspuns pe care putea să il dea cineva la o asemenea întrebare.
Tu cum justifici răspunsul ăsta? La tine faptul că se dă o lege înseamnă educație juridică? Degeaba se dau legi dacă oamenii nu știu ce presupune o anumită lege.
Educația juridică ar putea să îi învețe pe elevi, de exemplu, ce tipuri de acte juridice pot încheia în așa fel încât să nu își autoproduca un prejudiciu. Asta ar fi un lucru ce ar putea presupune educația juridică, dar tu o tot dai in stânga și în dreapta cu educația ta civică care e fix 0 în legătura cu educația juridică. Tu nici măcar acum nu ai înțeles prima întrebare pe care am pus-o.
Îmi pare sau nu îmi pare rău să îți zic, ai un deficit grav de înțelegere a textului.
Și ce înseamnă "aici e zi"? Aici unde? Că nici cu exprimarea în scris nu prea le ai.
Tu ești exemplul perfect pentru care e nevoie de educație juridică și educație sexuală în școli.
Eu întreb de materie în sine și ce ar presupune ea, nu de chestii tehnice precum profesorii.
Eu spun ca-i vital sa introducem in scoli educatia sexuala, inca din clasa VII_VIII, care-i vitala la tinerii din ziua de azi, ca se apuca de sex de la varste foarte mici, fara sa aiba habar ce se intampla cu organele lor sexuale.
Nu au habar da protectie, nu au habar de boli, nu au habar de nimic, iar Romania este mult inapoiata la capitolul asta, atat de important din viata unui om.
Educatia juridica se poate introduce un pic mai tarziu, la liceu, fiindca copii (pana la 18 ani) sunt sub tutelea parintilor iar parintii au raspundere legala si parentala, pentru minori.
https://educatiejuridica.ro/despreedjur/
E o idee buna, insa asa cum s-a zis deja, si eu militez mai intai pentru introducerea educatiei sexuale in scoli si abia ulterior pentru altele.
anonim_4396 întreabă:
Adi1987 întreabă: