| Love455 a întrebat:

Ce părere aveți despre Politehnica? Este grea? Merita făcută? Nu neaparat automatică sau electronica.

10 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Subscriu ce a zis Soren. Daca iti place ceva foarte mult si te si pasioneaza, atunci o sa fie mult mai usor. In ziua de azi conteaza putin ce facultate faci, foarte multi angajatori(ma refer la cei importanti gen google, Facebook, Samsung, Apple, Siemens) pun accent pe pasiune, trebuie sa ai ceva special in tine ca sa te angajeze. Uite de asta nu am mers la Medicina, am ales in schimb Inginerie Electrica care ma pasioneaza.

| Lorenzo1 a răspuns:

Cel putin daca nu esti genul care sa invete des, sau care sa mearga la cursuri/seminare/laboratoare, da, este grea.Eu sunt student la ASE si mi se pare oarecum grea...d-apai politehnica laughing

| Bondarel99 a răspuns:

E greu pentru ca Politehnica inseamna matematica. Chiar daca materiile au tot felul de denumiri care mai de care mai pompoase, de fapt tot matematica inseamna laughing pentru ca asta face un inginer. Merita pentru ca te pregateste pentru viata, inveti sa gandesti logic si poti lucra in diferite domenii.
Daca te duci la cursuri si esti atent si poti prinde repede cum se fac anumite probleme de mate, desene tehnice, grafice si ce mai sunt pe acolo, o sa faci fata. Daca ajungi in primul an si iti dai seama ca nu vei putea trece de prima sesiune, renunta si reprofileaza-te.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Bondarel99):

Matematica faci in anul 1 si putin in anul 2 (si aici ma refer si la materiile cu alte "denumiri"). Cel putin la automatica si calculatoare asa a fost.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Cosmin86):

Și in celelalte semestre nu tot vei avea ceva de calculat?

| Bondarel99 a răspuns:

La celelalte facultăți se fac foarte multe materii de inginerie care au la baza fizica și mate. La voi cred ca se punea accentul pe calculatoare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Bondarel99):

Da, pe programare in special. 90% din cei care termina A&C devin programatori.
Am inteles cum e cu celelalte facultati, eu am zis strict unde am fost eu cum e.

| WAYNEZ a răspuns:

Este grea și nu merită făcută.

| cristi814 a răspuns:

In prezent sunt student al unei facultati din cadrul UPB si pot spune ca sunt dezamagit de aceasta facultate. Daca aveti de gand sa va luati de mine din diverse motive (ex: de ce te-ai mai dus daca nu iti place, e buna facultatea dar esti tu prost si asa mai departe vreau sa va spun din start ca experienta mea nu e una singulara, majoritatea colegilor mei simt aceeasi dezamagire dupa aproape 3 ani de facultate).

In toti anii de liceu am auzit doar vorbe de lauda despre aceasta universitate, insa lucrurile nu stau chiar asa. Intr-adevar, profesorii isi dau interesul sa te invete ceva, ai toate conditiile pentru a invata daca chiar iti doresti asta, dar materia in mare parte este INUTILA. In cazul meu, in 3 ani de zile am facut, in total, 3 materii care au legatura cu specializarea facultatii si nici macar nu pot spune ca excelez la ele, iar restul de materii au fost o pierdere de timp (si pentru cei care nu au trecut din prima, o pierdere de bani, pentru ca restantele se platesc).

Pana la urma ce fac eu cu aceasta diploma? Primesc un salariu mai mare si ma pot angaja in anumite domenii in care, fara diploma, nu as fi fost calificat, desi si cu diploma aceasta tot nu stiu absolut nimic despre domeniul ales.

As mai alege aceasta facultate? Nu, daca stau sa ma gandesc nu as alege nici o facultate din cadrul UPB, pentru ca, din ce am auzit de la alti studenti, acest mod de invatare se practica la toate facultatile, materiile fiind aproape identice pentru majoritatea facultatilor din UPB pana in anul 3, cand incepe sa se puna accent pe specializare. Avand in vedere ca UPB este cotata ca fiind cea mai buna universitate de inginerie din tara, nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla la celelalte universitati.