anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre subiectele de pana acum la bac 2015 - romana real, mate m1? Vi se pare ca daca ne da asa usor ne ajuta cu ceva? Ce sens mai are sa inveti 4 ani daca subiectul il putea face unul care a citit ceva 2-3 zile? Care credeti ca va fi promovabilitatea la bac?

2 răspunsuri:
| AsteptareaMoarteNuAre a răspuns:

Nu conteaza ca este usor. La bac nu este o competitie ca la evaluarea nationala, dovada fiind faptul ca bacul are doua sesiuni. Dupa parerea mea bacul ar trebui sa fie in fiecare an usor. Se pune prea mult accent pe chestii inutile cum ar fi caracterizarile personajelor. Intr-adevar, cei ce urmeaza sa mearga la facultatea de litere au nevoie de asa ceva dar cu ce ma ajuta pe mine daca dau la politehnica sa ajung inginer? Cu nimic. De aceea bacul la unele materii este inutil pentru unii copii.

| AnonimaOk a răspuns (pentru AsteptareaMoarteNuAre):

Intr-adevar, bacul la romana e irelevant pentru cineva la mate-info, cunosc frustrarea pe care o ai invatand ceva inutil mai departe. Dar mi se parea firesc sa dea ceva mai greu la mate pentru ca subiectul de la m1 ma scuzi, cunosc oameni de m2 care il faceau de 10...si nu le lua 3 ore. Am invatat degeaba 4 ani pentru ca acest subiect se facea cu ce stiam de la clasa. Raman cu convingerea ca sisemul educational romanesc e la pamant. Vrea sa ne faca pe toti sa fim la nivel mediu cu toate, in loc sa excelam intr-un domeniu. Se mai intreaba de ce fug studentii afara...