anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre tinerii care nu scriu corect? Cum va explicati ca totusi trec anumite examene? Mereu m-am intrebat. Am vazut pe site-urile de socializare si nu numai cum tinerii nu mai pun cratimele, nu mai scriu corect anumite cuvinte, incerc sa imi dau seama cum trec dintr-o clasa in alta in liceu? Nu observa nimeni ca nu stiu sa scrie? Care este explicatia?

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu nu ai vazut ce note s au luat in ultimii ani pe la examene?

| OoBunnyoO a răspuns:

Bineinteles ca observa. Problema o reprezinta profesorii prost pregatiti, cei care ii trec din mila, din lipsa de interes sau pe mita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este grav, si totusi nu este cea mai grava problema in invatamant.
Acest lucru este normal intr-o tara cu mai multe biserici decat scoli, unde unii profesori habar n-au pe ce lume traiesc, si unde parintii isi lasa copiii cu 8 clase ca sa vina la curu` vacii. In schimb, poti sa fi cat de sarac ai fi, daca n-ai facebook nu existi.

| Tina88 a răspuns (pentru suntserios):

Sigur ca am vazut, vorbesc despre cei care trec prin examene si le promoveaza cand totusi au probleme cu scrisul corect.

| Gameplay_Cirus_1998 a răspuns:

De cand cu "Democriza" (Democratia) oricine poate trece examenele cu bani. Nu mai este ce a fost odata, 9 luni la scoala de soferi? Pfoaa, acum in 2 zile este gata!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tineri care scriu corect, tineri care nu scriu corect, cert este că se doreşte să fim proşti.

| Tina88 a răspuns (pentru anonim_4396):

Clar, cred ca si facebook-ul are partea lui de vina in cazul celor cu probleme de comunicare oricum. Sunt curioasa, pe cine ai pune vina pentru numarul mare de biserici? Cred ca esti constient ca avem scoli aproape goale in anumite zone. Nu cred ca numarul scolilor este de vina.

| Tina88 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, prosti si bolnavi. Sistemul asa ne da de inteles.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Tina88):

La asta adaugat si profesorii prost pregatiti, vezi cum pica pe capete la titularizare. Si un profesor platit cu 800 ron crezi ca ii mai arde sa invete pe toti golanii sa scrie in clasa a12 a?

| Tina88 a răspuns (pentru suntserios):

Tocmai asta e intrebarea, cum ajung in clasa a12a fara sa scrie corect?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Tina88):

Nu numarul scolilor este in realitate problema, ci calitatea lor si a cadrelor didactice, felul in care sunt conduse si mesajul pe care il transmit copiilor.

Cand vezi o scoala distrusa, cu geamuri sparte, cu profesori plictisiti si saraci...normal ca la nivel inconstient traiesti cu impresia ca nu te conduce pe drumul cel bun acea scoala.

Vezi un cioban cu 50 de oi care are bani...si ce zici? "Parca asa este mai bine"

| schmoll a răspuns:

Ceau,acest lucru reprezinta o problema majora si mult discutabila dar din pacate nu are un punct de interes, cu cat sunt mai mult analfabeti cu atat este mai bine deoarece nu avem nevoie de oameni sa gandeasca, avem nevoie de mana de lucru, in scoala se pune accent pe memorare si unele greseli gramaticale sunt trecute cu vederea, acest lucru se intampla inclusiv la facultatea de litere profil de limba romana

| Valenziana a răspuns:

Salut! Nu stiu ce sa spun de ceilalti, dar eu iti voi da exemplu chiar pe mine.
Acum cativa ani, cand eram mai mica, nu aveam facebook dar era un joc in care puteai comunica cu alti oameni. Acolo eu mereu prescurtam cuvintele si nu puneam cratima, chiar daca in realitate scriam corect. Nu le puneam pentru ca imi era lene si ziceam ca nu are rostul sa "ma chinui" sa fac asta intr-un joc, dar in realitate mereu scriam corect, mai ales ca eram una din cele mai bune din clasa, aveam un prestigiu de mentinut si parinti care aveau pretentii de mine, nu imi puteam permite sa ma prostesc. Acum insa nu mai fac asta, scriu corect peste tot.
O sa iti spun ce mi-a raspuns o fata cand am intrebat-o de ce nu scrie corect si pe facebook. Mi-a zis ca pentru ea acela este un spatiu de relaxare iar atunci nu crede ca trebuie neaparat sa puna virgule si cratima, dar in realitate face asta. Totusi ea nu e genul care sa scrie k in loc de c si prostii de astea, astea deja is cocalarii.
Deci, pe scurt, eu cred ca unii (nu toti, adevarat) scriu asa pentru ca le este lene si nu considera ca trebuie sa scrie cu cratima daca nu scriu ceva important, ci doar comunica ceva banal.