Dacă ajungi să știi cu adevărat japoneză, poți să faci traduceri, poți să fii translator, poți să dai lecții private etc.
Dar chiar crezi că poți să înveți limba japoneză pe cont propriu?
Da,am pe cine sa întreb când sunt nelămurit, la translator ma gandeam dar credeam ca trebuie sa faci facultate
Teoretic poți să lucrezi ca translator și fără facultate. Partea mai grea va fi să convingi pe cineva să-ți dea o șansă să demonstrezi că știi japoneza. De regulă dacă nu ai studii nu prea te cheamă nimeni la interviu.
Buna.E cam imposibil sa inveti singur, deoarece nu e deloc ca alte limbi europene.
Salut. Eu am invatat singur (sunt la un nivel de pre-advanced aproximativ) adica sa zicem un B2 la cambridge. Se poate, numai ca ai nevoie de determinare.
Salut. Eu am invatat singur (sunt la un nivel de pre-advanced aproximativ) adica sa zicem un B2 la cambridge. Se poate, numai ca ai nevoie de determinare. Cat despre ce poti face cu limba, poti da examenul JLPT (in functie de nivel, dar sugerez sa ajungi pana la N2 cel putin pentru a te putea angaja) si te poti angaja in telecomunicatii sau traduceri, insa despre traduceri cred ca ai nevoie de un curs sau ceva absolvit. Oricum, atat timp cat exista determinare poti reusi. Daca esti mega pasionat, te poti stabili si in japonia. Ai multe posibilitati, Japonia fiind o tara in plina expansiune pe toate planurile, de la cultural pana la foarte multe domenii de activitate (animeuri, filme, benzi desenate, companii producatoare de autoturisme, piese, retele de social media si lista continua)