În Antichitate romanii foloseau acest salut și expresia "Ave Caesar" = "Trăiască Împăratul"
De la romani salutul a fost preluat de fasciștii italieni, iar de la ei de naziștii germani care l-au impus, după 1933, ca salut obligatoriu pentru întreaga populație a Germaniei! Salutul era însoțit de expresia "Heil Hitler" = "Trăiască Hitler" (mai precis Trăiască Fuhrerul) sau "Sieg Heil" = "Trăiască Victoria"
În România și UE atât salutul cât și cele două expresii sunt interzise prin lege!
"ca nu-i salut"?
tot aia e și ăla și cel de jos
https://ro.erch2014.com/......enina.html
"se spune"? Se STIE ca a apartinut romanilor si se zicea "Ave Caesar", care inseamna traiasca imparatul.
E o diferenta intre "se spune" si "se stie".
Sau se spune pentru ca se știe nu m-am referit ca nu ar fi fost adevărat, am zis se spune în sensul că s-a relatat, s-a scris, etc.
Strabunicul meu a fost sef legionar, asa ca nu stiu, poate am auzit "ceva". Dar stii cum au realizat? Prin colaborarea a milioane de oameni, inclusiv profesori universitari s-au oferit voluntari pentru "solutia finala".
Si sa stii ca si azi sunt multi care NU considera ca fiind "greseala". Poate unii considera ca au ars gunoaie inferioare, nu "oameni".
"daca si cu parca", asa si daca ma nasteam intr-o familie saraca nu eram acum, ca puteam sa ma imbolnavesc de ceva si sa n-aiba bani de tratament. Si daca ma nasteam in Somalia eram mort de foame si 1000 de alte "daca".
Vezi ca "pune-ti" se scrie cu cratima.
Tie iti plac evreii si tiganii? Muta-te in ferentari si vedem dupa 30 de zile ce parere ai.
Ca sa ti se ridice parul de pe ceafa:
https://www.youtube.com/watch?v=pjKFIim6Gj8
vezi pana la sfarsit, atunci ti se ridica parul de pe ceafa :D
Deci argumentum ad populum. Dar cu multimea aia de oameni care nu au fost si nu sunt de acord ce facem?
In fine, daca aia e parerea ta, nu o sa incerc sa te conving eu de altceva Dar ca idee, argumentul ala...not a good one.
Cel mai bun "argument" se gaseste tot in ideologia lor: Invingatorul nu trebuie sa argumenteze, iar invinsul nu mai trebuie sa existe ca sa poata argumenta. Analog pentru cel puternic si cel slab.
Pai asa scuzi si inchizitia si orice crima in general. Daca ma indepartez un pic de subiect, tot asa justificam si violenta in familie, abuzurile, violurile, orice. Si tot de acolo pot sa deduc ca, daca aceia care au sustinut holocaustul au pierdut in final, ar fi trebuit sa moara cu totii.
Anyway, eu ma retrag din discutie, istoria nu e nici pe departe subiectul meu preferat.
Eu intreb ca sa inteleg ce simbolizeaza poza cu claus johan ce Craciun, cand se facea ca agata un glob in brad, si tinea mana asa
Ah, aia simbolizeaza faptul ca tu duci lipsa de ocupatie si cauti semnificatii ascunse acolo unde nu sunt. Salutul nazist (ca asta e, nu stiu cum si de ce ai concluzionat tu in intrebare ca "nu e salut"), a carui origine ti-a fost prezentata deja, se face cu mana dreapta, nu stanga, ridicata in față, nu in lateral, si e cum ai zis tu, un pic deasupra umarului, nu tinuta sus de zici ca vrea sa masoare bradul.
E vorba de un dublu limbaj, mesaje transmise doar unora. Evident, nu te afli printre ei. Intrebarea mea era clara, daca nu stii raspunsul, nu te bagi. Comentariul tau ma impiedica. Caut pe cineva care stie sa raspunda.