| Fatamuntilor a întrebat:

Ce spuneti de masura guvernului de a introduce manualele digitale pentru elevii din clasele I si a II a?
Nu sunt impotriva modernizarii, dar in Romania de azi putin probabil ca aceste manuale vor ajunge la toti elevii! Sunt scoli fara toalete sau in care elevii sunt nevoiti sa mearga kilometri intregi pentru a invata.Sunt elevi care au renuntat la scoala din cauza saraciei.
Prim ministrul zicea ca,, Nu exista elev/ copil care sa nu aiba telefon / tableta." Pe bune? Cred ca nu cunoaste realitatea.De parca acele tehnogiii ar creste in copaci!
Apropo... voi elevi, colegii voastri au toti tablete, telefoane destepte?
Elevi, v-ar placea sa invatati pe asfel de manuale, v-ar motiva sa invatiti mai bine? Daca nu voi, copiii vostri!

19 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dap, eu sunt pro, eu am S4 si colegii mei au telefoane tari si nu e scoala de fite, deci da, majoritatea au telefoane si gadgeturi.

| Fatamuntilor explică (pentru anonim_4396):

Majolitatea zici? Ai colegi care vin de la sate?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu.

| Duucu a răspuns:

Nu mi-ar placea sa lucrez pe asa manuale, pot spune ca ma irita mai mult. Nu pot sa ma concentrez deloc cand stau in fata unui ecran care isi schimba cadrele.
PC-ul/laptop-ul/tableta/smartphone-ul le folosesc pentru scoala doar cand am nevoie de o informatie, de citit un eseu sau altceva, dar m-ar durea groaznic capul sa stau sa-mi fac temele pe el, sau sa vad o albinuta cum iti explica ce e ala alfabetul.
Apoi trece timpul, scrisul de mana dispare si ajungem sa scriem doar pe taste. Nici nu spun ca sunt unii care vor folosi tabletele in alte scopuri.

| Fatamuntilor explică (pentru Duucu):

Corect.In plus nu cred ca toti elevii sunt obisnuiti cu folosirea acestor tehnologii.

| KodrutZ a răspuns (pentru Duucu):

Manualele electronice vor folosi ecrane e-ink, nu LCD. Daca nu stii despre ce vorbesti, mai bine ciocul mic.
Ca si parinte, sint intru totul pentru, in primul rind pentru ca s-ar salva o gramada de copaci de la taiere, iar continutul manualelor va putea fi adus la zi fara a comanda un lot nou de tablete. Insa...
1. Licitatiile s-au facut ca la noi, cu Siveco intre cistigatori ca de obicei.
2. Daca nu se aduc niste device-uri cu adevarat rezistente, degeaba iau tablete la toata natia, 25% vor fi facute praf din prima saptamana.
3. La fel si cu scrisul de mina... fie aduc scule cu digitizor/recunoastere a scrisului de mina facuta cum trebuie, fie nu mai aduc nimic.

Intr-un final, as fi de acord cu conditia ca de INTREGUL program sa fie implementat de o firma din Germania/Austria/Franta care s-a mai ocupat de asa ceva, iar la nivel intern sa fie implicati DOAR profesori si angajati de rind ai Ministerului Invatamintului, fara sefi/sefuleti idioti sau firme de rahat ale unor securisti/comunisti nenorociti gen Siveco.
P.S. Terminati timpeniile cu folosirea acestor tehnologii. Daca nu esti in stare sa folosesti un e-reader, atunci inseamna ca trebuie' sa urmezi cursurile unei scoli speciale, oricum.

| KodrutZ a răspuns:

A, da, si mai omiti un detaliu semnificativ: e campanie electorala.

| Duucu a răspuns (pentru KodrutZ):

Da ma,da, n-am stiut ca e e-ink, da-mi in cap acum.
N-avem transporturi, n-avem manuale, n-avem sali de clasa, am de mers 5 km in fiecare zi spre liceu, dar avem tablete cu albinuta, sa fim seriosi...

| KodrutZ a răspuns (pentru Duucu):

Vai mie, 5 kilometri? Saracul de el, puisor, sa nu cumva sa il doara chiciorutzale! Mie unul mi-ar fi rusine sa ma pling de asa ceva...

| Duucu a răspuns (pentru KodrutZ):

M-am plans eu de drum, sau am spus doar ca am de mers tot drumul fara sa existe nici un transport? Mi-e ok sa-l fac, mereu mi-a placut sa umblu, dar daca unu niezau da sa raman fara picior, sau am o problema grava, sau apar viscolurile la -30j de grade? sa te vad cum te descurci.

| KodrutZ a răspuns (pentru Duucu):

Taica-meu cind era in scoala primara avea de mers vreo 12 kilometri. Iarna, cu schiurile. Nu a murit deloc. Pina la biserica ai de mers mai putin, nu? Oamenii din sat au comentat sau tac si inghit? Asta e marea buba la noi, toti tac si inghit si se mira cind vreunul isi apara drepturile. La mine stateau vecinii ca vitele cu un postas de rahat care le tot zapacea facturile, venea beat, etc. Dupa ce am facut trei reclamatii care s-au confirmat, pa postas incompetent. Toti se mirau ca ce bine ca am scapat de ala, dar de nspe ani incoace pe nici unul nu l-a dus capul sa se plinga unde trebuie de problema asta.

Revenind la manuale, inca o chestie - poate parea o investitie mare, dar nu e. Cite manuale ai intr-un an? 5-10? Gindeste-te ca un reader de-asta ar trebui sa mearga cel putin 3 ani, caz in care ministerul ia si da o data vreo 150 EUR (cam asa estimez eu un reader rezistent in adevaratul sens al cuvintului cumparat in volum foarte mare) si cu asta basta. Presupunem ca durata de exploatare va fi 3 ani, dupa care se schimba. Asta ar veni 50 EUR pe an. Plus ca nu mai se agita lumea aiurea cum e cu manualele, o gramada de timp pierdut de angajati care ar putea face altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mar motiva cu MULT mai tare, mi-e cu mult mai ușor să învăț de pe PC și am o mare anxietate în ceea ce privește scrisul pe caiet și citirea cărților în timp ce stau pe un scaun. Dar nu cred că ar fi prea sănătoasă pentru ochi treaba asta(Adică 6 ore pe zi de PC și când vii acasă să îți petreci majoritatea timpului tot în preajma unui ecran (ex: PC, Tabletă, Smartphone, Televizor).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Manuale digitale la clasele intai si a doua? le face praf din prima zi.Nu ar fi rau, economie de paduri si etc dar nu se descurca un copil de 6 ani cu asa ceva.

| zurick a răspuns:

Opinia unei eleve...
Manualele noastre, ale copiilor sunt depășite, dar nu cred că asta ar trebui să fie prima schimbare.Și acum să explic și de ce.Ador să descopăr,să cercetez,dar școala este anostă.De ce?
Pentru că nu suntem lăsați să ne dăm frâul creativității. Dacă istoria ar fi predată ca o poveste și nu toceală inutilă,dacă la chimie/fizică ar avea loc experimente și nu doar teorie(la școala mea cică 'de elită' n-am văzut asta),dacă matematica ar fi privită mai mult ca o provocare decât un monstru, dacă am avea activități practice la orice materie de abia atunci ar fi mai bine.
N-am nevoie de o tabletă fițoasă dacă programa este inutilă! Copii nu știu să păstreze nici cărțile (le desenează, le rup, avioane etc), d'apoi tablete.
Am colegi (veniți de la țară)care n-au reușit să facă față la fel cum am colegi care plecați în țări civilizate care au orarul mult mai actractiv și perfomanțe mai mari.
De ce nu avem astronomie?
Numai de ce...

| Fatamuntilor explică (pentru anonim_4396):

Poate da, ramon, dar nu toti!

| Fatamuntilor explică (pentru zurick):

Bag seama ca programa a cam ramas aceeasi ca vremea mea sau a parintilor tai.
Oricum vor mai trece cateva generatii pana cand scoala va ajunge asa cum ai dori-o tu.

| zurick a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Sper ca al meu copil, (n-am putut evita cacafonia altfel)
să învețe din plăcere, nu să o facă din obligație.
Chiar dacă programa se va schimba atunci, n-am de gând să mă rezum la România, cu atât mai mult cu cât nu pot avea meseria la care visez aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt de acord cu aceste modernizari. Ah, ca unii n-au nici conditii minime nu reprezinta un motiv pentru care in scoli sa fie egalitate in conditii. De ce? Pentru ca oricum tot din banii parintilor provin majoritatea acestor modernizari! Saracia trage la saracie, iar bogatia la bogatie! E fizica pura in asta! laughing Nu e agreabil, dar asa a fost si va fi.
N-are rost sa strambam aiurea din nas.

Dar, e buna si observatia lui zurick, doar ca pe o tableta se ajusteaza evident in mod automat si programa scolara pentru a imbunatati tehnica de invatare.winking

| HaHaHaProductionRO a răspuns:

Doamne iarta-ma! Scolile si programele nu sunt deloc puse la punct si ne cacam pe noi cu digitalele astea.In primul rand va asigur ca tabletele tot din banii parintilor vor ajunge sa fie platite, ca scolile niciodata nu au fonduri.In al doilea rand, ce ne facem cu clasele mai mari? Ca na', presupunem ca avem manuale digitale si programa noua la intai si a doua.Si apoi revenim la manualele si programa de acum 10 ani pana in a 12-a. Diferenta ca de la cer la pamant.Nu ca as fi impotriva, dar inca nu suntem pregatiti sa avansam atat de mult.Si oricum, cine invata, invata, indiferent de mijloace.