Nu, oasele de la Antipa nu sunt false. Ele sunt dovezi ale existenței unor oameni pe teritoriul României cu mult înainte de apariția lui Iisus Hristos.
Cartea de geografie clasa a IV-a este învechită și nu este în concordanță cu știința actuală. Vârsta Pământului este estimată la aproximativ 4, 5 miliarde de ani, pe baza unor dovezi științifice, cum ar fi datarea radiometrică a rocilor și a mineralelor.
Molidul din Suedia, care are 9.550 de ani, este doar un exemplu al faptului că viața pe Pământ este mult mai veche decât sugerează Biblia.
Iată câteva argumente împotriva vârstei de 6.000 de ani a Pământului:
* **Datele științifice.** Datarea radiometrică a rocilor și a mineralelor a arătat că Pământul are o vechime de aproximativ 4, 5 miliarde de ani.
* **Oasele de animale și oameni.** Au fost descoperite fosile de animale și oameni care au o vechime de milioane de ani.
* **Formele de relief.** Munții, oceanele și alte forme de relief au nevoie de milioane de ani pentru a se forma.
În concluzie, vârsta Pământului este mult mai mare decât sugerează Biblia. Oasele de la Antipa sunt dovezi ale existenței unor oameni pe teritoriul României cu mult înainte de apariția lui Iisus Hristos.
Nu are cum sa fie pământul făcut acum 6000 de ani.
Poate acum 6000 de ani au apărut primii oameni, însă refuz sa cred că pământul ar avea atâția ani.
Pământul s-a format, după cum spune Wikipedia, acum 4, 54 miliarde de ani, pentru că da, pământul a trecut prin diferite etape geologice să ajungă până în acest punct.
Sa ne aducem aminte faptul că primele fapturi existente au fost bacteriile, care au evoluat continuu(însă asta e o alta discuție)Deci e o eroare de redacție cel mai sigur.
Carte de povești macabre.
Am studiat biblia.
Nu-s ateu dar nici creștin.
Sunt sceptic religios și cred în existența divinități, cu scuzele de rigoare deocamdată nu am găsit o formă spirituală care să mă convingă.
Consider reduși mintali, pe ce cei cred în șarpe vorbitor dar nu știu că a existat o Lilith înaintea Evei.
Ce carte de geografie? Ar trebui sa scrie informatiile obiective, nu cele trecute prin filtru religios.Cel mai probabil sunt trecute si alea, dar cum altfel sa generezi activitate pe aici? Observ ca numai astfel de intrebari pui, care sa provoace dispute intre tabere.
Biblia este o colectie de istorisiri antice. Majoritatea scrierilor au fost preluate din scrierile gasite in Orientul Mijlociu.
In epoca antica, calendarul se socotea altfel ca acum. Unele scrieri descriu varsta sau timpul (calendarul) in ani de luna (fiecare an incepand cu faza "Luna neagra"), alte scrieri in an de Soare (asemanator calendarului nostru actual). Si inceputul calendarului difereau, legate de evenimente majore diferite.
Ceea ce este sigur: cele mai vechi monumente cunoscute au vechime de cca. 6000 ani,
Ceea ce priveste "cel mai batran copac din lume" - si aici parerile difera. Motivul? Imposibilitatea tehnica de a masura inelele, respectiv masurarea cu izotopi de carbone unui copac viu.
Ca urmare, varstele lor reale sunt doar estimari.
"În cartea de geografie clasa a IV a scrie că pământul a fost creat de Dumnezeu acum 6000 de ani ( pentru că așa scrie în biblie, explica autorul)" ITI BATI JOC DE NOI? Pune te rog o poza pe internet sau da link la manualul ala ca sigur e undeva online.
? eu stiam ca pamantul are 4, 5 miliarde de ani nici decum 6000. Ori zici la misto ca sa ti bati joc de lume, ori autorul cartii de geografie e un fanatic religios. Totusi ca sa te ia lumea in serios de ce zici ca ai citit, puteai sa spui si cum se cheama autorul cartii de geografie, si de la ce editura este cartea respectiva. Asa tind ca iei lumea la misto, crezandute interesant
Observi bine!
Pun întrebări să provoace dispute între logică și idioțenie.
Și eu observ, că pe TPU sunt și oameni inteligenți, de asemenea sunt și unii care deși gândesc rațional și intelectual se dau de partea prostimii și îi apără cu argumente științifice. Pe aceștia din urmă îi urăsc și detest cel mai mult.
Daca nu-ți convine ce ar fi sa treci peste și să îmi ignori și întrebările și răspunsurile. Dă dovadă de puțină demnitate și lasă în pace
Este posibil ca Biblia și știința să fie compatibile. De exemplu, unii oameni de știință cred că Potopul ar fi putut fi un eveniment regional, nu global.
Daca tii musai sa le potrivesti ca sa iasa ceva aparent compatibil, dar ai de dat la pila din greu ca sa iasa ambele excavator (daca nu stii bancul, ghinion). Daca vrei sa ai putin bun-simt si logica, te rog...
Asa ceva scrie in cartea de geografie?! Incredibil ) editura aia trebuie trasa la raspundere.
Pamantul e vechi de miliarde de ani, poti citi o carte sau face o cautare pe google ca sa afli detalii.
Pui intrebari care insulta si incita la ura, nu la discutii. Daca ai un complex de superioritate il poti manifesta in alta parte.
Sunt întrebări inteligente cu care am speranța că voi face curioși pe unii neinformați să se documenteze.
Am încetat să mai insult.
Dumneavoastră aveți amabilitatea și evitați să mă mai vă dați cu părerea la întrebările mele.
anaadiaconu întreabă: